Πόσα παιδιά έχουν νοσήσει, ένας θάνατος
Τι δήλωσε ο πατέρας του 11χρονου για την περιπέτεια της υγείας του 11χρονου στο MEGA.
Ευχάριστα είναι τα νέα από τη Μυτιλήνη, καθώς ο 11χρονος με σύνδρομο MIS-C αναμενόταν να πάρει σήμερα εξιτήριο από την Εντατική.
Όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA ο πατέρας του: «Θα τον βγάλουν από ό, τι μου είπαν. Βγαίνει από την Εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά».
Πότε νόσησε ο μικρός
Ο 11χρονος διαγνώστηκε με MIS-C και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κοροναϊού.
«Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5».
Το παιδί είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κοροναϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή.
«Το Σάββατο τον πήγα του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά κάτι με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα».
Ανεμβολίαστους τους βρήκε ο κοροναϊός την πρώτη φορά, με τον 11χρονο να το περνά ασυμπτωματικά. Τη δεύτερη φορά όμως οδηγήθηκε μέχρι την Εντατική του «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.
«Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω κάτσε θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε με τη σειρά. Αλλά δεν πρόλαβα, μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από ένα μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια».
Πόσα παιδιά έχουν νοσήσει
Σε περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί το σύνδρομο MIS-C, όπως ανακοίνωσε η Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.
Η πολυσυστηματική και φλεγμονώδης νόσος MIS-C, μπορεί να εμφανιστεί σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη νόσηση, σε παιδιά και εφήβους.
Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου είναι 50 τα παιδιά που έχουν εμφανίσει MIS-C και άλλα τόσα, τα οποία έχουν συμπτώματα που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε αυτή τη νόσο.
Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά διαγνώστηκαν σωστά και πήραν τη σωστή θεραπεία κι έτσι δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση, κατέληξε.
Ένας τουλάχιστον θάνατος παιδιού, ερευνάται μία ακόμα περίπτωση
Ένας θάνατος παιδιού, που έπασχε από πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.
Την παραπάνω είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, που επίσης δήλωσε ότι διερευνάται ακόμη ένας θάνατος που πιθανώς οφείλεται στο εν λόγω σύνδρομο.
«Έχει καταγραφεί ένας θάνατος παιδιού, που είχε υποκείμενο νόσημα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο MEGA.
Σχετικά με τον δεύτερο θάνατο που διερευνάται, είπε πως έγινε στα μέσα προς το τέλος του 2020 και από το νοσοκομείο έχει διαγνωσθεί ως αποτέλεσμα του συνδρόμου. Ωστόσο, «δεν είχαν επιβεβαιώσει 100%, ήταν αμφισβητούμενο το περιστατικό».