Δευτέρα 23.09.2024
More

    Λίβανος: Πάνω από 270 νεκροί από το σφυροκόπημα του Ισραήλ

    Με δεκάδες ρουκέτες απαντά η Χεζμπολάχ

    Οι Αρχές του Λιβάνου επικαιροποίησαν τον αριθμό των νεκρών από τις σημερινές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

    Τουλάχιστον 274 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, 21 εκ των οποίων ήταν παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Επιπλέον 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα πλήγματα, προσθέτει το υπουργείο.

    Την ίδια ώρα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ότι εκτόξευσε δεκάδες ρουκέτες με στόχο δύο στρατιωτικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση στις εντατικές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο νότιο και ανατολικό Λίβανο.

    Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, το λιβανέζικο κίνημα τόνισε ότι στόχευσε «βασικές αποθήκες» του ισραηλινού στρατού για τη βόρεια περιοχή του Ισραήλ, δυτικά της Τιβεριάδας, και έναν στρατώνα, «σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού».

    Σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ήχησαν το απόγευμα στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, καθώς η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες σε νοτιότερες τοποθεσίες από τις συνοριακές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Σειρήνες ήχησαν επίσης σε περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

    Το Ισραήλ θέλει να επεκτείνει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, λέει ο Ιρανός πρόεδρος

    Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι θέλει να «επεκτείνει» τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι αυτό «δεν θα ωφελήσει κανέναν», με τον Ιρανό πρόεδρο να επιμένει ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει την «αποσταθεροποίηση» της περιοχής.

    «Γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι αν ξεσπούσε ένας μεγαλύτερος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, αυτό δεν θα ωφελούσε κανέναν στον κόσμο. Είναι το Ισραήλ που επιδιώκει να επεκτείνει αυτό τον πόλεμο», δήλωσε ο Πεζεσκιάν από την Νέα Υόρκη σε συζήτηση με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών όπου ξεκινούν αύριο Τρίτη (ώρα ΗΠΑ) οι ομιλίες αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ