Τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μαζί με την ομάδα των υποψηφίων από όλους τους τομείς, μία νέα διοίκηση που θα κάνει πράξη τον τίτλο της παράταξης ως «Ανοιχτό Επιμελητήριο» στα μέλη του, εξέφρασε κατά την κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των προγραμματικών αρχών και των υποψηφίων, ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλης Βασιλείου.
Η εκδήλωση της παράταξης «Ανοιχτό Επιμελητήριο» έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Grand Serai παρουσία της πλειονότητας των υποψηφίων με την παράταξη με τον κ. Βασιλείου να τους υποδέχεται με θερμές ευχαριστίες αφενός, αλλά και με την άσκηση κριτικής προς την απερχόμενη διοίκηση του κ. Χρυσοστόμου, για όσα έκανε, αλλά κυρίως για όλα εκείνα που δεν έκανε το διάστημα της θητείας της.
«Εδώ και αρκετά χρόνια διαπιστώνω πως το Επιμελητήριό μας, πέρα από τις στοιχειώδεις γραφειοκρατικές ανάγκες, δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες, δεν μας βοηθά σε διεκδικήσεις, δεν προάγει την καινοτομία, δεν παράγει σοβαρό έργο και δεν προτείνει λύσεις για τις Γιαννιώτικες επιχειρήσεις. Η απερχόμενη ηγεσία, πάρα τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας για την υλοποίηση σοβαρών λύσεων, δυστυχώς, δεν έπραξε τίποτα. Αποφάσισα λοιπόν να είμαι υποψήφιος πρόεδρος γιατί πιστεύω πως χρειάζεται μια τομή, μια αλλαγή και μια επανεκκίνηση», ανέφερε αρχικά.
Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλείου περιέγραψε συνοπτικά τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης.
Αυτοί οι άξονες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα εξής:
Ανοιχτό Επιμελητήριο για όλες τις μορφές των επιχειρήσεων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους και τις επαγγελματικές δραστηριότητες.
Συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης δωρεάν για τα μέλη και τους εργαζόμενους σε συνεργασία με την ΚΕΕΕ, τη ΔΥΠΑ και τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.
“Online” εξυπηρέτηση όλων των μελών του Επιμελητήριου και των νέων επιχειρηματιών και επαγγελματιών.
Ταυτόχρονη μετατροπή του Επιμελητηρίου σε Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων.
Σύνταξη εξαμηνιαίων μελετών για εργασιακά, επαγγελματικά και κλαδικά θέματα των επιχειρήσεων των Ιωαννίνων.
Άμεση ενημέρωση για όλα τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία ΕΣΠΑ, ΤΕΠΙΧ, Ταμείο Ανάκαμψης, Περιφερειακά ταμεία και βοήθεια στη σύνταξη φακέλου για χρηματοδότηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βασιλείου στις προτάσεις της παράταξης για την ανάπτυξη της εξωστρεφούς, ψηφιακής επιχειρηματικότητας.
«Διευρύνεται το παραγωγικό μοντέλο της πόλης από ένα νέο οικονομικό κλάδο, αυτόν της ψηφιακής οικονομίας και καινοτομίας. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων οφείλει να αξιοποιήσει τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως με την 4η βιομηχανική επανάσταση και να δημιουργήσει τις συνθήκες επέκτασης των επιχειρήσεων που ιδρύονται στον κλάδο της καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας στην πόλη των Ιωαννίνων», ανέφερε.
Καταλήγοντας και πριν την παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Βασιλείου απευθυνόμενος στα μέλη του Επιμελητηρίου τους κάλεσε να σταθούν δίπλα στην παράταξη «για ένα Ανοιχτό Επιμελητήριο για όλους, για ένα Επιμελητήριο ηγέτη και όχι πολιτικό ικέτη».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ