Το να αποφασίσει ή να προτείνει η κυβέρνησης στους έλληνες να μείνουν φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα και να επιλέξουν κάποιον προορισμό εντός της επικράτειας είναι από φυσιολογικό έως απολύτως αναγκαίο…
Το δύσκολο είναι όμως, να δώσεις και κίνητρα στους πολίτες, τα εισοδήματα των οποίων θα συρρικνωθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα…
Ποιοι θα είναι αυτοί που θα κάνουν διακοπές, για πόσες ημέρες και κυρίως με τι χρήματα; Όλοι θέλουν να στηρίξουν την εγχώρια αγορά, αλλά τα δύσκολα είναι στο ταμείο…
Η επιδότηση της εργασίας για παράδειγμα ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας με τους εργαζόμενους, να επωμίζονται ένα μέρος του βάρους, με απώλεια ποσοστού του μισθού τους, θα μπορούσε να γίνει κατανοητή και αποδεκτή, υπό έναν βασικό όρο…
Ότι δε γίνεται να υλοποιείται μία απόφαση που από τη μία θα ωφελεί μόνο τις επιχειρήσεις και από την άλλη… απλώς δε θα καταστρέφει τους εργαζόμενους…
Γιατί έτσι, οι επιχειρήσεις θα κερδίσουν (κι έτσι πρέπει να γίνει για να συνεχίσουν να λειτουργούν) ένα μέρος των δαπανών μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών, οι εργαζόμενοι όμως στην καλύτερη περίπτωση, θα έχουν ως μόνο κέρδος τη θέση εργασίας…
Και για την περίοδο της κρίσης, είναι προφανές, ότι σε μεγάλο βαθμό θα γίνει κατανοητό και αποδεκτό. Θα πρέπει να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες όμως, όταν θα βγει από την «επιτροπεία» η αγορά εργασίας, ώστε να επιστρέψουμε στα προ κορωνοϊού δεδομένα…
Ο υφυπ. Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης τα έκανε μαντάρα με την απόφασή του να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών με τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης…
Πώς θα ήταν δυνατό άλλωστε να εφαρμοστεί από τώρα μία τέτοια απόφαση, χωρίς να έχουμε ξεμπερδέψει με τον ιό και να στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία…
Με ένα του απόφαση, χθες, διόρθωσε το λάθος και πλέον «…επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα».
Λογικό μας ακούγεται στην παρούσα χρονική συγκυρία… Το παράλογο είναι πιο κάτω…
Όπου η απόφαση προβλέπει την επιβολή προστίμου 150 ευρώ για κάθε παράβαση στον οδηγό, αλλά και στους επιπλέον επιβάτες…
Ποιος θα είναι όμως ο επιπλέον επιβάτης; Αν ένα λεωφορείο έχει 50 θέσεις, θα πρέπει να μεταφέρει μέχρι 25 επιβάτες. Ο 26ος θα πληρώσει πρόστιμο, αλλά ποιος θα είναι αυτός;
Θα πάει με τον αύξοντα αριθμό του εισιτηρίου; Και αν ο 26ος επιβιβαστεί σε προβλεπόμενη στάση κατά τη διαδρομή προς τον τελικό προορισμό;
Μια ζωή τα ίδια με αυτό το υπουργείο. Μία φορά να βγάλουν μία ολοκληρωμένη απόφαση, χωρίς να χρειάζονται εγκύκλιοι και διευκρινίσεις δεν έχει τύχει…
Ούτε σε ’μας άρεσε το σποτάκι με τον Χρ. Λούλη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το βρήκαμε σεξιστικό. Υπερβολικό ναι, κάπως μάγκικο ως προς το ύφος, ναι…
Θα ήταν σεξιστικό το περιεχόμενο αν διατηρούνταν ο διάλογος αλλά με τον άνδρα στο ρόλο της γυναίκας και αντίστροφα;