Σε μια ανάρτηση για τον Αλή Πασά που προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών χρηστών στο twitter προχώρησε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ.
«Ο Αλή Πασάς, κυβερνήτης των Οθωμανών, γνωστός ως Λιοντάρι των Ιωαννίνων, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος στην Ήπειρο. Απέτυχε και τον σκότωσαν. Το ακέφαλο σώμα του θάφτηκε εδώ. Σε άλλη ιστορία, είχε πνίξει 18 γυναίκες ντόπιες, επειδή αρνήθηκαν να μπουν στο χαρέμι του», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ερνστ Ράιχελ, δημοσιεύοντας παράλληλα μια εικόνα από την περιοχή που ετάφη ο Αλί Πασάς.
Η ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη στο twitter
Ωστόσο, η εν λόγω ανάρτηση δεν έμεινε ασχολίαστη με πολλούς να διερωτώνται για την σκοπιμότητά της, ενώ άλλοι τα έβαλαν με τη Γερμανία και τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από το γεγονός ότι υπάρχει τη δεδομένη στιγμή μια ψυχρότητα στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας: στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που συγκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ελληνική πλευρά επέμενε σε μία πιο σκληρή διατύπωση κατά της Τουρκίας, η οποία θα ζητούσε τον άμεσο τερματισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων αυτής της εβδομάδας και θα καλωσόριζε την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία μερικής οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, αλλά η γερμανική πλευρά αντέδρασε και αρνήθηκε.
«Η συμπεριφορά της χώρας σας έναντι στην δική μου, είναι προκλητική κύριε Πρέσβη», έγραψε χρήστης του twitter κάτω από την σχετική ανάρτηση. «Είσαι προσβλητικός και προβοκάτορας», τόνισε εν συνεχεία ένας άλλος.
Ali Pasha, Ottoman governor aka Lion of Ioannina, tried to create an independent state in Epirus. He failed and was killed. His headless body was buried here. In another story, he had 18 local maidens drowned because they refused to join his harem. pic.twitter.com/ospc7ZQ1gZ
— Ernst Reichel (@ReichelErnst) August 16, 2020
«Αγαπητοί haters, τι σας εκνευρίζει εδώ: Ότι συμπαθώ τον Αλί Πασά, που έκανε εξέγερση κατά των Οθωμανών; Ή ότι δεν τον συμπαθώ; Και τι σχέση έχει ο Αλί Πασάς με τη σημερινή κατάσταση;», ήταν η απάντηση του κ. Ράιχελ.
Ενδεικτικά σχόλια χρηστών:
Ως πρέσβης στη χώρα μας, θα πρεπε να γνωρίζει ότι είμαστε συναισθηματικός λαός με μικρό φυτιλι. Δε μπλέκεις με τέτοια δημοσίευση. Πόσο μάλλον σε μια τέτοια εκρηκτική περίοδο. Εκτός τόπου και χρόνου αν θεώρησε ότι θα αποκόμιζε οτιδήποτε θετικό από αυτό το ποστ.
— Pokopikos (@Kokopikos3) August 16, 2020
Σας παρακαλώ να σβήσετε αυτή την ανάρτηση σας.
Στην παρούσα φάση τη θεωρώ άκυρη και προσβλητική για τη χώρα μου. Σεβαστητε τη φιλοξενία μας.— islandgirl🇬🇷☀️🍉🧘♀️😇🦩 (@islandgirl_dimi) August 16, 2020
Κακό τάιμινγκ. Όσο για τον Αλή Πασά ένας δολοφόνος ήταν και έτσι πρέπει να τον αντιμετωπίζει η Ιστορία. Αλίμονο αν δίνουμε άφεση σε κάποιον επειδή η στάση του βοήθησε την επανάσταση
— Popi Karava (@PKarava) August 16, 2020