Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ εκφράζουν την ελπίδα να προκύψει θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση με φορείς και επιχειρήσεις
Αν και το κύριο ενδιαφέρον των φιλάθλων συνήθως επικεντρώνεται στις αγωνιστικές εξελίξεις και την πορεία του ΠΑΣ, σήμερα η προσοχή στρέφεται σε μια κρίσιμη συνάντηση που μπορεί να καθορίσει το παρόν και το μέλλον της ομάδας.
Στις 19:00, στο κατάστημα Maison, ο Νίκος Σιόντης έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε τοπικούς πολιτικούς, θεσμικούς φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων — χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ποιος μπορεί να παραστεί. Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των μέχρι σήμερα ενεργειών και δεδομένων της προσπάθειας που έχει αναλάβει ο κ. Σιόντης, ο οποίος φέρει και το βάρος της προσπάθειας να διατηρηθεί ο ΠΑΣ όρθιος και να εξασφαλιστεί η επόμενη μέρα του συλλόγου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σιόντη στη συνάντηση θα παρουσιαστούν:
- η πραγματική οικονομική και λειτουργική εικόνα της ΠΑΕ,
- οι υποχρεώσεις και οι άμεσες ανάγκες,
- οι μέχρι σήμερα πληρωμές που έγιναν για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και για τη λειτουργία της ομάδας την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν,
- το business plan και το μοντέλο εξυγίανσης,
- οι επενδυτικές επαφές που εξελίσσονται,
- ο ρόλος της PAS Giannina Strategic Development S.A. ως επίσημου οχήματος για την επόμενη μέρα και την ιδιοκτησιακή αλλαγή της ΠΑΕ,
- οι τρόποι συμμετοχής των επιχειρήσεων — ως χορηγοί ή ιδανικά ως μέτοχοι στο νέο σχήμα.
«Η παρουσία όλων των προσκεκλημένων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς από τη συνάντηση αυτή θα κριθεί: αν θα υπάρξει συστράτευση, αν μπορεί να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι, αν ο ΠΑΣ θα μπορεί να σταθεί οικονομικά και διοικητικά, αν υπάρχει πραγματική βούληση ώστε να μπορώ να συνεχίσω, ή αν είναι η στιγμή να αποχωρήσω. Η Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου πρέπει να μας βρει ενωμένους, με σαφές σχέδιο για: την παραμονή στην κατηγορία, το χτίσιμο ανταγωνιστικής ομάδας για τη νέα σεζόν, τη δημιουργία υγιούς περιβάλλοντος για μια βιώσιμη ιδιοκτησιακή αλλαγή.
Η συνάντηση της 10ης Δεκεμβρίου δεν είναι κίνηση marketing, κίνηση εντυπωσιασμού, ούτε πράξη πίεσης προς κανέναν. Είναι κραυγή αγωνίας, κάλεσμα ευθύνης και σάλπισμα πανστρατιάς για να αλλάξει άμεσα —και πριν είναι αργά— εποχή ο ΠΑΣ», αναφέρει ο κ. Σιόντης στο κάλεσμά του.
Στοίχημα η παρουσία
Το αν θα προσέλθουν όλοι αυτοί οι παράγοντες της πολιτικής ζωής, της αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων και εταίρων αλλά και οι εκπρόσωποι δεκάδων επιχειρήσεων είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Όμως, ας μην προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα από σήμερα και κυρίως από το εάν θα υπάρχει ή όχι συμμετοχή στη συνάντηση. Εξελίσσονται συζητήσεις σε διάφορα επίπεδα που κανείς δε μπορεί να πει, ότι μία μικρή πιθανά προσέλευση στη συνάντηση, θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του ΠΑΣ. Υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια και σχέδια για την επόμενη ημέρα ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά σήμερα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως η ομάδα θα οδηγηθεί στον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Κάλεσμα του Συνδέσμου Φιλάθλων, αλλά…
Η αγωνία του φίλαθλου κόσμου του ΠΑΣ είναι και δεδομένη και τεράστια για το μέλλον της ομάδας τους. Αν η ομάδα στέκεται όρθια ακόμη και σήμερα, μετά το εφιαλτικό καλοκαίρι και την τραγωδία των δύο τελευταίων ετών από τους υιούς Χριστοβασίλη, το οφείλει στον Ν. Σιόντη και στους φιλάθλους της πόλης που μπήκαν μπροστά και από το υστέρημά τους οι περισσότεροι βοήθησαν και στηρίζουν ακόμη και σήμερα. Όμως είναι προφανές, ότι αυτό δεν αρκεί από μόνο του.
Δόθηκε το απαραίτητο οξυγόνο, πλην όμως ο ασθενής παραμένει ακόμη διασωληνωμένος. Υπάρχει λοιπόν σήμερα μία καλή ευκαιρία να αναζητηθεί κοινός τόπος μεταξύ του επιχειρηματικού πλάνου που έχει καταρτιστεί για τον ΠΑΣ, ώστε να βγει καταρχάς από την εντατική και στη συνέχεια να ανανήψει με σταθερά βήματα και του έμπρακτου ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας μέσω όσων έχουν προσκληθεί στη συνάντηση. Άλλωστε για όλους είναι καλό να έχουν μία πλήρη ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα αυτούς τους πέντε μήνες και πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια.
Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων με ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι ο κόσμος του ΠΑΣ θα είναι «παρών» στην οδό Βλαχλείδη έξω από το χώρο που θα γίνει η συνάντηση, εκφράζοντας έτσι και την αγωνία του, αλλά ασκώντας ενδεχομένως και μία μορφή πίεσης. Όμως, ίσως θα ήταν προτιμότερο και αφού θα ακολουθήσει όπως αναφέρει ο κ. Σιόντης και η ενημέρωση του τοπικού Τύπου και η ενημέρωση των φιλάθλων, να αποφευχθεί μία παρουσία που θα μπορούσε ίσως να λειτουργήσει και αποτρεπτικά για κάποιους ακόμη και στο να συμμετέχουν στη συνάντηση, χρησιμοποιώντας ως «δικαιολογία» για τη μη προσέλευσή τους, την παρουσία των φιλάθλων…
Επόμενος στόχος, η Καρδίτσα
Στο ποδοσφαιρικό τμήμα προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από τις διοικητικές εξελίξεις, με την ομάδα να ξεκινά χθες την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με την Αναγ. Καρδίτσας την Κυριακή στις 15.00 εκτός έδρας. Το χθεσινό πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις δύναμης και μετά στον αγωνιστικό χώρο είχαν σπριντ με αλλαγές κατεύθυνσης και τελειώματα σε μικρές εστίες, παιχνίδια σε μικρούς χώρους και τελειώματα, ενώ για το κλείσιμο είχαν αγωνιστικά παιχνίδια 6vs6.
Επόμενη προπόνηση για την ομάδα σήμερα στις 11, στο ΠΕΑΚΙ.









