Δευτέρα 28.11.2022
More

  Αρνητικά όλα τα επαναληπτικά τεστ στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

  Αρνητικά βγήκαν τα επαναληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό που έγιναν στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου

  Αρνητικά είναι και τα 12 τεστ για τον κορωνοϊό στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη του πληρώματος από το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, τα μέλη του πληρώματος θα υποβληθούν ξανά σε τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 12 το μεσημέρι.

  Τα τεστ, που είχαν γίνει σε ιδιωτικό εργαστήριο, είχαν βγει λανθασμένα οριακά θετικά.

  Τη Δευτέρα η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε ότι τα πρώτα έξι τεστ βγήκαν αρνητικά στον επαναληπτικό έλεγχο και την Τρίτη, όπως φαίνεται, βγήκαν αρνητικά και τα άλλα έξι.

  Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο κατέπλευσε στον Πειραιά, στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου). Το σημείο στην πύλη Ε12 είναι αποκλεισμένο, καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτό, από την ώρα που έφτασε εκεί το κρουαζιερόπλοιο.

  Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

  Το κρουαζιερόπλοιο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο -Πειραιάς – Κέρκυρα, μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος.

  Για τους 12 διαγνωσθέντες με κορωνοϊό, τα εξετασθέντα δείγματα ήταν χαμηλού ιικού φορτίου και είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Από τα μέλη του πληρώματος οι 23 είναι Έλληνες.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

  Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα 12 μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

   

  Με πληροφορίες από την ΕΡΤ/ΣΚΑΪ/ΑΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ