Σάββατο 02.08.2025
More

    Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Υπουργών, πολιτικών αρχηγλών και άλλων επισήμων πραγματοποιείται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση για την 51 επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. 

    Την καθιερωμένη γιορτή στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου δίνει με αφορμή τα 51 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας.

    Η εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, αποτελεί σημείο συνάντησης των πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων της χώρας, δημοσιογράφων, ανθρώπων των τεχνών κ.ά.. Είναι η πρώτη φορά που οικοδεσπότης της εκδήλωσης θα είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του τόνισε πως πρέπει «Να διατηρήσουμε ακλόνητο το οικοδόμημα της μεταπολίτευσης», ενώ υπογράμμισε πως «τιμούμε επίσης με βαθύτατο σεβασμό όλους τους πολίτες που αντιστάθηκαν στο σκοτάδι της δικτατορίας και αγωνίστηκαν για την επιστροφή στη δημοκρατική νομιμότητα θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους. Η 24η Ιουλίου αποτελεί μια ιστορική καμπή στην πορεία του Ελληνισμού καθώς σηματοδοτεί την παγίωση των δημοκρατικών θεσμών αλλά και ένα ορόσημο για την πλήρη ένταξη της χώρας στον πυρήνα του δημοκρατικού και ανεπτυγμένου κόσμου.

    Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν παρέστησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

    Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί και ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης παρουσιάστηκε συνοδεία ενός παλαιστίνιου πρόσφυγα, στον οποίο δεν επετράπη η είσοδος και έτσι ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αποχώρησε.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ