Η χώρα παρουσιάζει χαρακτηριστικά «δύο εποχών» τις επόμενες ημέρες
Για διαφορετική εικόνα του καιρού μεταξύ ανατολικών και δυτικών περιοχών κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του, επισημαίνοντας ότι η χώρα παρουσιάζει χαρακτηριστικά «δύο εποχών» τις επόμενες ημέρες.
Όπως ανέφερε το πρωί της Τετάρτης, οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες διαφοροποιούνται σημαντικά γεωγραφικά.
Στο Αιγαίο προβλέπονται ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι τοπικά θα φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ, επηρεάζοντας κυρίως τις ανατολικές και νότιες περιοχές, όπου αναμένονται και πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Αντίθετα, στα δυτικά της Πίνδου ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας, ασθενέστερους ανέμους και σχετικά υψηλότερες θερμοκρασίες, διαμορφώνοντας ένα πιο ανοιξιάτικο σκηνικό.








