Τετάρτη 18.06.2025
More

    Κεραμέως: Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών βρίσκεται η ανεργία

    Η ανεργία στη χώρα μας είναι στο 8,3%, ανέφερε η υπουργός Εργασίας

    Η μείωση της ανεργίας είναι μια από τις βασικές αποστολές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, στην εναρκτήρια ομιλία της στην εκδήλωση «Χτίζοντας Γέφυρες Ανάμεσα στο Ανθρώπινο Δυναμικό και την Αγορά Εργασίας» που πραγματοποιήθηκε χθες (17.6.2025)

    Σημαντική απήχηση γνώρισε η εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παρουσία Υπουργών, Βουλευτών και πλήθους παρευρισκομένων. Η υπουργός, Νίκη Κεραμέως στην εναρκτήρια ομιλία της υπογράμμισε ότι «μία από τις βασικές αποστολές του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την τόνωση της απασχόλησης στη χώρα, να μειώνει την ανεργία».

    Η Υπουργός εξήρε το έργο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης η οποία τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει 44 «Ημέρες Καριέρας» σε 18 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, «μέσα από τις οποίες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει δουλειά» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά καθώς επίσης και το έργο της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία στις δράσεις εξωστρέφειας του Υπουργείου.

    Παράλληλα, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στις «Γέφυρες» που «χτίζει» το Υπουργείο με τους Έλληνες οι οποίοι φύγανε κυρίως στα δύσκολα χρόνια της κρίσης αλλά όχι μόνο, φύγανε στο εξωτερικό προς αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής ευκαιρίας.

    Η Υπουργός ανακοίνωσε μάλιστα ότι η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ