Τρίτη 25.03.2025
More

    Λευκάδα: Στον εισαγγελέα ο 60χρονος για την πυρκαγιά στον Άγιο Νικήτα

    Συνελήφθη 60χρονος για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Άγιο Νικήτα στη Λευκάδα, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών.

    Στο αυτόφωρο, δικάζεται ο 60χρονος ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια για την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη περιοχή «Κάθισμα» της Λευκάδας.

    Ο κατηγορούμενος, όταν αντιλήφθηκε πως οι ανακριτικές αρχές, είχαν φτάσει στα ίχνη του, εμφανίστηκε μόνος στην αστυνομία, και ανέφερε ότι έκαιγε ξερά χόρτα στο χωράφι του, αλλά η φωτιά του ξέφυγε και επεκτάθηκε στη δασική έκταση.

    Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και εθελοντών, και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε 30 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση και θάμνους.

    Η φωτιά έκαιγε κοντά στον Άγιο Νικήτα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε δύο προειδοποιητικά μηνύματα. Το ένα προειδοποιούσε τους κατοίκους του χωριού να είναι σε ετοιμότητα και το δεύτερο τους καλούσε να απομακρυνθούν προς Λευκάδα.

    Δεν χρειάστηκε όμως να εκκενωθεί το χωριό, καθώς ο δυνατός αέρας έσπρωξε τη φωτιά προς το βουνό, όπου παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, και το δύσβατο της περιοχής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης, κατάφεραν να οριοθετήσουν τις φλόγες και σήμερα το πρωί να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

     

    Πηγή: ΕΡΤ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ