Σάββατο 22.06.2024
More

    Με στόχο μία αλλαγή σελίδας για το «επιχειρείν»

    Το όραμα και τις θέσεις της για την συμμετοχική και συμπεριληπτική ανάπτυξη του ελληνικού «επιχειρείν» και την επόμενη ημέρα του ΣΕΒ, παρουσίασε η κα Ιουλία Τσέτη, υποψήφια Πρόεδρος του ΣΕΒ, σε εκδήλωση για τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ενόψει των εκλογών στον ΣΕΒ στις 18 Ιουνίου.

    Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων προχωρά σε εκλογές ανάδειξης του νέου Προέδρου για πρώτη φορά, μετά την απόφαση να μη διεκδικήσει τρίτη θητεία ο απερχόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

    Μοναδικός αντίπαλος της κας Τσέτη είναι ο νυν αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος

    Η κα Τσέτη αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της, τόνισε πως είναι μία υποψηφιότητα ελπίδας για την επόμενη γενιά της επιχειρηματικότητας. «Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια Πρόεδρος του Συνδέσμου, για εμένα είναι μία φυσική συνέχεια της μέχρι τώρα πορείας μου και «πατάει» στην ωριμότητα και την εμπειρία που έχω αποκτήσει έως σήμερα μέσα από όλους μου τους ρόλους, και μέσα από τα θεσμικά όργανα του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας αλλά και του επιχειρείν», ανέφερε αρχικά.

    Η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΕΒ σχολίασε και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών λέγοντας πως επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι και στη βιομηχανία αλλά και σε όλους τους κλάδους του επιχειρείν και της οικονομίας, υπάρχει η απόλυτη ανάγκη της συμπεριληπτικής προόδου.

    «Χρειάζεται ο όρος συμπεριληπτικότητα να διέπει την καθημερινότητά μας και να χαρακτηρίζει την λειτουργία μας: να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες όλων των μελών μας από όλους τους κλάδους – και να ασκούμε προς τούτο πολιτική «ανοιχτών θυρών», να ενισχύουμε την μεταξύ τους διασύνδεση, να ενθαρρύνουμε την ανταλλαγή καλών πρακτικών, να βρίσκουμε την «χρυσή τομή» στις λύσεις που καλούμαστε να εφαρμόσουμε με γνώμονα το ηθικό επιχειρείν, το όφελος για όλους, και να προχωράμε. Οι πολίτες επιζητούν ξεκάθαρες λύσεις για ζωτικά θέματα της καθημερινότητάς τους όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ώρα που η Ευρώπη καλείται να διαχειριστεί σοβαρά προβλήματα όπως το έλλειμα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αποβιομηχανοποίησης».

    Οι βασικές θέσεις

    Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της «επόμενης ημέρας» του ΣΕΒ, η κα Τσέτη συνόψισε τις βασικές της θέσεις στα ακόλουθα σημεία:

    Προώθηση της ατζέντας της βιομηχανίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον εθνικό διάλογο με στόχο να δυναμώσει η φωνή της βιομηχανίας, της μεταποίησης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην διαμόρφωση των εθνικών οικονομικών και παραγωγικών πολιτικών και με πρόσημο την εξωστρέφεια.

    Αντιμετώπιση των αντικινήτρων, συγκεκριμένα, το μη μισθολογικό κόστος (ασφαλιστικές εισφορές), διαχείριση του κόστους ενέργειας, επαναφορά ταχύτερων αποσβέσεων για επενδύσεις, σύνδεση της βιομηχανίας με την Ακαδημαϊκή κοινότητα, δημιουργία και καλύτερη πρόσβαση έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων.

    Ενδυνάμωση της παρουσίας στην Ευρώπη. Με τη δημιουργία μιας ατζέντας βιομηχανίας και παραγωγής για την Ευρώπη.

    Άνοιγμα του Συνδέσμου στα μέλη του.

    Κριτική για τον τρόπο της ψηφοφορίας

    Η κα Τσέτη τέλος αναφέρθηκε και στην απόφαση του Δ.Σ για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, μόνο με φυσική παρουσία ή εξουσιοδότηση: «Θεωρώ ότι στην εποχή της τεχνολογίας, ιδιαίτερα όταν ο ΣΕΒ έχει στην «οικογένειά του» τόσες πολλές νεοφυείς και start up επιχειρήσεις που παράγουν έξυπνη τεχνολογία, μία τέτοια απόφαση είναι ασύμβατη ως προς το προφίλ του, με αποτέλεσμα να κατατάσσει τις επιχειρήσεις, σε μέλη δύο ταχυτήτων».

     

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ