Κυριακή 19.01.2025
More

    Μόνο το 20% των ιερόδουλων έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

    «Ανέφικτα τα μέτρα»

    Μπορεί το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής να δόθηκε τον Ιούνιο, ωστόσο τρεις μήνες μετά πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού διαθέτει μόλις το 20% των εργαζομένων. Στο χαμηλό αυτό ποσοστό, αλλά και στις δυσκολίες κατά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), μιλώντας στο thesstoday.gr.

    Το επάγγελμα των ιερόδουλων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού επλήγη ανεπανόρθωτα καθώς ανεστάλη η λειτουργία των οίκων ανοχής και – σύμφωνα με το ThessToday.gr – αυτό έδωσε «ώθηση» στον παράνομο κατ’ οίκον… έρωτα. Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου, μιλώντας στο ThessToday.gr τονίζει ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στις εργαζόμενες του κλάδου κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μόλις το 20% έχει εμβολιαστεί. «Είναι χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων εργαζομένων στον κλάδο μας. Περίπου ένα 20% έχει εμβολιαστεί», σημείωσε η ίδια, χαρακτηρίζοντας επιπροσθέτως ως «ανέφικτη» την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους.

    «Δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα»

    «Στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα και ειδικά τώρα που ζητείται και rapid test. Τι άλλο θα κάνουμε στην επιχείρηση; Ανοίγουμε παράθυρα, ζητήθηκε η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη, κατά τη σεξουαλική επαφή να πράττονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Είναι δύσκολο στην εφαρμογή και πόσο δε, όταν πρέπει οι πελάτες να επιδεικνύουν κάποιο χαρτί», τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου.

    Μάλιστα, η ίδια εξηγεί ότι πιστεύει στην σωστή προσωπική υγιεινή και διατροφή του καθενός, καθώς όπως σημειώνει «ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο έχουν κολλήσει».

    Παράπονα για τα rapid test

    Ταυτόχρονα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα rapid test, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την «τσέπη» τους, η οποία, όπως σημειώνει η κ. Κανελλοπούλου, έχει πληγεί αρκετά κατά τη διάρκεια των lockdown.

    «Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν τα rapid test, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα εκείνες που δούλευαν με άδεια είχαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από την άλλη, μου φαίνεται απίθανη η τήρηση των μέτρων, ειδικά στις πιάτσες πεζοδρομίων, όπου και εκεί οι κοπέλες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια των lockdown», τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, υπενθυμίζοντας ότι η αποχή από τους οίκους ανοχής οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση της παράνομης ερωτικής συνεύρεσης κατ’ οίκον, όπου τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα τηρούνται σπάνια.

    Με πληροφορίες από thesstoday.gr

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ