Πάνω από 1.900 καταγγελίες έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής myCoast.
Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει από τις κτηματικές υπηρεσίες του δημοσίου η διερεύνηση των τουλάχιστον 1.900 καταγγελιών που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής myCoast.
Οι καταγγελίες αφορούν τις καταπατήσεις παραλιών και την τοποθέτηση παράνομων ομπρελοκαθισμάτων. Μάλιστα, την εφαρμογή myCoast έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 30.000 πολίτες.
Μέσω της εν λόγω εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης.
«Θα συνεχιστούν οι επιτόπιες επισκέψεις των κλιμακίων για περαιτέρω ελέγχους και φέτος θα υπάρχουν και ενισχυμένα κλιμάκια των κτηματικών υπηρεσιών συνοδεία αστυνομικών αρχών όπου χρειάζεται αλλά ακόμα και εισαγγελέα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.
Η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά την Αττική και την Χαλκιδική. Διερευνάται ωστόσο για το πόσες ευσταθούν καθώς φαίνεται πως κάποιοι έκαναν καταγγελίες δοκιμαστικά.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου διαπίστωσε ότι στην παραλία Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, δημιουργήθηκαν 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα ενώ υπάρχουν παραβάσεις στον αιγιαλό. Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση η οποία και πέρυσι είχε προβεί σε ανάλογες πρακτικές.
«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε. Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.
«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ: Άμεσα λουκέτο σε όσους φοροδιαφεύγουν
Περισσότερους από 40.000 επιτόπιους ελέγχους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σχεδιάζει να κάνει η ΑΑΔΕ με στόχο τη σύλληψη φοροδιαφυγής.
Όσες επιχειρήσεις παρανομούν θα τιμωρούνται άμεσα με «λουκέτο» για 2 έως και 10 ημέρες.
Στην περίπτωση που ασκηθεί βία σε βάρος των ελεγκτών, τα πρόστιμα μπορούν να φτάσουν τις 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης έως και 3 χρόνια.