Τρίτη 16.12.2025
More

    Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου – Αισθητός σε Πάτρα και Πύργο

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζακύνθου.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στο νησί, αλλά και σε περιοχές της Πάτρας και του Πύργου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται 89 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Αγίου Λέοντα Ζακύνθου, με εστιακό βάθος περίπου 8,5 χιλιομέτρων.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές, ενώ οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Περίπου μία ώρα μετά τον κύριο σεισμό καταγράφηκε και μετασεισμική δόνηση μικρότερης έντασης.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ