Κρυφά πάρτι – κορωνοϊού διοργανώνονται, τις μεταμεσονύκτιες ώρες, σε υπόγεια καταστημάτων διασκέδασης και ιδιωτικές ταράτσες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Τα παραπάνω αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Thesstoday.gr, εξηγώντας ότι λίγο μετά τις 12.30 το βράδυ, μόλις τα φώτα των καταστημάτων σβήσουν και οι κεντρικές είσοδοι κλειδώσουν, οι «μυημένοι» ειδοποιούνται ότι η ξέφρενη διασκέδαση συνεχίζεται δίχως περιορισμούς στα κρυφά υπόγεια των μπαρ.
Το κάλεσμα για αυτά τα «ιδιωτικά» πάρτι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thesstoday.gr, γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα, και οι «καλεσμένοι» το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή.
Συνομιλήσαμε με άτομα που συμμετείχαν σ΄αυτές τις «υπόγειες» μαζώξεις και, όπως μας εξήγησαν, για να καταφέρεις να μάθεις και πολύ περισσότερο να μπεις σε κάποιο κορωνοιό- πάρτι θα πρέπει να είσαι «της πιάτσας». Συνήθως, πηγαίνουν μόνο άτομα από συγκεκριμένες επαφές, και για αυτό προσπαθούν να κρατήσουν τον κύκλο «στενό».
Παρόλα αυτά, στα πάρτι «βόμβα» κορωνοϊού, μαζεύονται δεκάδες άτομα, περίπου στα 50-60, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και προφανώς χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
Ο ένας χορεύει δίπλα στον άλλον, η μουσική είναι στη διαπασών, το αλκοόλ ρέει άφθονο και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος ανησυχίας για τον κορωνοιό και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.
Το γεγονός επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων-ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Thesstoday.gr τονίζει πως «αυτά τα πάρτι είναι γνωστά και γίνονται σε όλη την Ελλάδα, εκτός από την Θεσσαλονίκη.
Στην πόλη μας, νομίζω πως είναι γνωστό πλέον ότι διοργανώνονται ιδιωτικά πάρτι, αλλά εμείς δεν είμαστε οι υπεύθυνοι που θα λύσουν τέτοια ζητήματα.
Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να πάνε και τα κλείσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα, εφόσον είναι παράνομα και λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα».
Εκτός από τα υπόγεια πάρτι σε καταστήματα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του Thesstoday.gr, παράνομα και ιδιωτικά πάρτι γίνονται και σε ταράτσες κτιρίων, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο επικοινωνίας.
Πρόσφατα αίσθηση προκάλεσε ένα πολυπληθές πάρτι που έγινε σε ταράτσα στην πλατεία Ναυαρίνου. Το πάρτι κράτησε μέχρι τις 4 τα ξημερώματα και ανησύχησε ιδιαίτερα τους περιοίκους οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιοι ανεύθυνοι διοργανώνουν, εν μέσω πανδημίας, στην ταράτσα μίας πολυώροφης πολυκατοικίας, ένα ξέφρενο πάρτι με τη συμμετοχή πολλών ατόμων.
Υπενθυμίζεται πως ανάλογο πάρτι με περίπου 1.500 άτομα, συνέβη το περασμένο Σάββατο στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς πάλι, να υπάρξει έστω μία σκέψη για τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοιού, αλλά ούτε και κανένας έλεγχος.
Χρυσοχοΐδης: Η αστυνομία παρούσα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού
«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη.
«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί, με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της, να αντιμετωπίσει κι αυτόν τον αόρατο εχθρό».
«Η Ελληνική Αστυνομία», υπογράμμισε ο υπουργός, «είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του Covid. Κάνει χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνει επίσης χιλιάδες παραβάσεις. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι οι αρμοδιότεροι όλων να δίνουν οδηγίες».