Πέμπτη 18.08.2022
More

  Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ σε 5 ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

  300 ευρώ πρόστιμο σε κάθε μία περίπτωση

  Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.500 ευρώ βεβαιώθηκαν σε πέντε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πρόσφατων ελέγχων.

  Σε κάθε μία περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ, τα τέσσερα από τα οποία για «παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης» και ένα για περίπατο ζώου χωρίς λουρί.

  Αστυνομικοί του Α.Τ. Λευκού Πύργου, μαζί με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο 21 ελέγχους στο κέντρο της πόλης, σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

  Οι έλεγχοι αφορούσαν τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, περί νόμιμης κατοχής, ηλεκτρονικής ταυτότητας και τήρηση κανόνων ευζωίας μεταξύ άλλων.

  Στόχος, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, είναι να επεκταθούν αυτές οι δράσεις σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

  Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστή η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα, από τη στιγμή που μετατράπηκε σε κακούργημα ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων. Πρόκειται για 23χρονο που συνελήφθη στην Πάτρα, έπειτα από καταγγελίες ότι περιφερόταν στους δρόμους με το άψυχο σώμα γάτας, που είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ