Ένα νέο κύκλο κατάρτισης για 30.000 ανέργους εκκινεί η ΔΥΠΑ, μετά τη συμμετοχή 110.000 ανέργων
Ένα νέο κύκλο κατάρτισης για 30.000 ανέργους εκκινεί η ΔΥΠΑ, μετά τη συμμετοχή 110.000 ανέργων στα προγράμματα αναβάθμισης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων.
Η υποβολή των αιτήσεων για τον κύκλο κατάρτισης «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.
Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης – NextGenerationEU.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-gia-ten-katartise-meso-ton-kedibim-ton-aei-kai-ton-adeiodotemenon-kdbm
Οσοι υποβάλουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.
Σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του «που ξεκινάει άλλο ένα πρόγραμμα της ΔΥΠΑ το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε 30.000 ανέργους να λάβουν κατάρτιση σε δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της σημερινής αγοράς εργασίας».
Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουμε θέσει ως εθνικό στόχο την κατάρτιση 500.000 συμπολιτών μας έως το 2025, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να βρουν καλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας».