Ποικίλα ζητήματα απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής τη Μεγάλη Τρίτη, με αιχμή τόσο θέματα προγραμματισμού όσο και προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αρλέτος και Μάντζιος ζήτησαν την άμεση και αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο του σχεδίου «Εγκέλαδος 2». Παράλληλα, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν ζητήματα όπως η έγκριση ηλεκτρονικού διαγωνισμού για δράσεις τουριστικής προβολής στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διπλωματίας Πόλεων», καθώς και η παράταση προθεσμίας για την κατασκευή νέου αθλητικού χώρου στην περιοχή Σεισμοπλήκτων – Νεοχωρόπουλου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις φθορές οχημάτων λόγω κακής κατάστασης του οδικού δικτύου, καθώς τουλάχιστον επτά θέματα αφορούσαν αιτήματα αποζημίωσης οδηγών που υπέστησαν ζημιές πέφτοντας σε λακκούβες. Όπως επισημάνθηκε, ο αριθμός των σχετικών αιτήσεων αυξάνεται συνεχώς, με πολίτες να προσφεύγουν στον Δήμο καταθέτοντας αποδείξεις επισκευών από συνεργεία.
Το ζήτημα ανέδειξε εκ νέου η κα Ακονίδου, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση πολλών δρόμων είναι προβληματική, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά σοβαρές ζημιές σε οχήματα και οι πολίτες να αναγκάζονται να διεκδικούν αποζημιώσεις.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θωμάς Γιωτίτσας, ανέφερε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται βάσει των εισηγήσεων της νομικής υπηρεσίας και των προβλεπόμενων διαδικασιών για κάθε περίπτωση.
Τέλος, η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την καταβολή αποζημίωσης για ζημιές που υπέστη επιβατικό όχημα μετά από πτώση δέντρου στην οδό Μπιζανίου, σε πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε κοντά στο Δημοτικό Ωδείο.







