Δεκάδες κυβικά μέτρα πόσιμου νερού από το δίκτυο υδροδότησης των Λογγάδων πηγαίνουν χαμένα λόγω μίας βλάβης
Δεκάδες κυβικά μέτρα πόσιμου νερού από το δίκτυο υδροδότησης των Λογγάδων και των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Παμβώτιδας πηγαίνουν χαμένα καθημερινά λόγω μίας βλάβης αφενός στο δίκτυο και αφετέρου λόγω της παροιμιώδους καθυστέρησης, σε βαθμό αδιαφορίας στην ανταπόκριση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ.
Η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας της τραγικής κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, λίγα μέτρα πιο πάνω από τα τελευταία χωρία του οικισμού των Λογγάδων στους πρόποδες του Μιτσικελίου, με το βουητό του νερού που βγαίνει από το έδαφος να ακούγεται από απόσταση 50 μέτρων. Αν όμως η εικόνα και το βουητό της ορμής του νερού που έρχεται από το δίκτυο προκαλεί εντύπωση, τι μπορεί να προκαλέσει επιπλέον η πληροφορία πως η βλάβη αυτή δεν είναι πρόσφατη, αλλά ξεκίνησε από τις αρχές του 2023; Τότε άρχισε να εμφανίζεται νερό στην επιφάνεια του εδάφους, όχι όμως σε τέτοια μεγάλη έκταση και παρότι ενημερώθηκε σχετικά η ΔΕΥΑΙ από την προηγούμενη διοίκηση της Κοινότητας, δεν υπήρξε παρέμβαση. Με το πέρασμα του χρόνου όμως και με την αλλαγή της διοίκησης του δήμου, στις αρχές του 2024, η νέα πρόεδρος της Τ.Κ Λογγάδων ενημέρωσε τη ΔΕΥΑΙ εκ νέου για το πρόβλημα και ότι η απώλεια νερού γίνεται μεγαλύτερη.
Ακολούθησαν, όπως ανέφερε μιλώντας στο ITV, η πρόεδρος της Κοινότητας Ευαγγελία Λαδιά, έγγραφα προς τη ΔΕΥΑΙ τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2024, για να ακολουθήσουν και δύο αυτοψίες της υπηρεσίας στο σημείο.
Δόθηκε τότε η διαβεβαίωση πως θα υπάρξει αποκατάσταση αλλά όχι το καλοκαίρι, καθώς η παρέμβαση θα χρειαστεί χρόνο και κυρίως θα πρέπει να διακοπεί η υδροδότηση στα χωριά που υδρεύονται από το συγκεκριμένο δίκτυο για κάποιες ημέρες.
«Η τελευταία ενημέρωση που είχα ως πρόεδρος της Κοινότητας και μετά από επανειλημμένες οχλήσεις ήταν τον Αύγουστο του 2024 ότι η αποκατάσταση θα προγραμματιστεί άμεσα από την υπηρεσία. Μέχρι σήμερα όμως δεν έγινε κάτι και έτσι, στις παραμονές της Πρωτοχρονιάς απέστειλε νέο έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 2025 θέτοντας πλέον τον κατεπείγοντα χαρακτήρα της παρέμβασης, γιατί χάνονται πολλά κυβικά νερού καθημερινά», ανέφερε η κα Λαδιά.
Για μία κατάσταση που θέτει προ των ευθυνών της τη ΔΕΥΑΙ μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Λογγάδων Γιώργος Αγγάς που είχε ενημερώσει πολλές φορές τη ΔΕΥΑΙ ουδέποτε όμως υπήρξε ανταπόκριση. Έθεσε επιπλέον και ένα άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων στο σημείο δίπλα ακριβώς από το σημείο της βλάβης, τονίζοντας πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να προκύψει ρύπανση ή μόλυνση του πόσιμου νερού.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ