Εργασίες δενδροφύτευσης κατά μήκος των διαχωριστικών νησίδων και σε άλλα σημεία του δρόμου, ενώ τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το έργο του Μεγάλου Δακτυλίου της πόλης, με εργασίες κατά μήκος του οδικού άξονα μήκους 4,5 χιλιομέτρων, ο οποίος χρηματοδοτήθηκε μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος» με ποσό 18,7 εκατ. ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, ο δρόμος χρησιμοποιείται ήδη από δεκάδες πολίτες από περιοχές όπως η Ανατολή και ο Κατσικάς, προσφέροντας ταχύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση. Το μόνο τμήμα που απομένει προς ολοκλήρωση είναι το επίχωμα μήκους περίπου 400 μέτρων στην περιοχή της Ανατολής, το οποίο έχει αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας.
Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν εργασίες δενδροφύτευσης κατά μήκος των διαχωριστικών νησίδων και σε άλλα σημεία του δρόμου, ενώ τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες. Ο δήμος Ιωαννιτών επισημαίνει ότι «κάθε νέο δέντρο αποτελεί ουσιαστική επένδυση, όχι μόνο για την αισθητική της πόλης, αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας, στη βελτίωση της ατμόσφαιρας και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ισορροπίας».
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Γκόγκο, οι επίσημες ανακοινώσεις για το επίχωμα και την πορεία ολοκλήρωσης του έργου αναμένεται να γίνουν από τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Το έργο παραμένει σημαντικό για την πόλη, καθώς αποτελεί έναν από τους κύριους οδικούς άξονες και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη μετακίνηση και τη συνολική εικόνα της περιοχής.









