Δευτέρα 29.09.2025
More

    Δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στα Ιωάννινα

    Η 29η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

    Με αφορμή την ημέρα, η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, διοργανώνει δράση ενημέρωσης την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στον χώρο έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

    Ιατροί, νοσηλευτές και φοιτητές θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως το κάπνισμα, η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η κληρονομικότητα, αλλά και για τους τρόπους πρόληψης μέσω υγιεινού τρόπου ζωής και τακτικού ελέγχου.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ