Παρασκευή 27.03.2026
More

    ΕΙΝΗ: Καμία απόφαση για την Ογκολογική Κλινική του ΠΓΝΙ

    Χωρίς ουσιαστική απόφαση ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνεδρίαση της Διοίκησης του ΠΓΝΙ σχετικά με τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί στην Ογκολογική Κλινική, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ).

    Όπως αναφέρεται, προηγήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή γιατρών, φοιτητών της Ιατρικής και του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Έξαρχου. Η ΕΙΝΗ υποστηρίζει ότι κατά τη συνεδρίαση δεν ελήφθη απόφαση, ενώ γίνεται λόγος για πιθανή μετάθεση του ζητήματος σε επόμενη συνεδρίαση.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Ογκολογικής Κλινικής, μεταξύ των οποίων η επάρκεια προσωπικού και η διαχείριση των αυξημένων αναγκών των ασθενών. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη στάση της Διοίκησης και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στην ανάγκη διερεύνησης καταγγελιών που έχουν διατυπωθεί από ιατρούς.

    Η ΕΙΝΗ αναφέρει επίσης ότι δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η διαδικασία εξέτασης των καταγγελιών από αρμόδιους φορείς, ενώ επισημαίνει την απουσία εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου από τη συνεδρίαση.

    Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Διοίκηση επικαλέστηκε τον ισχύοντα οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, ο οποίος δεν προβλέπει επιπλέον θέσεις προσωπικού.

    Η Ένωση εκτιμά ότι η υπόθεση ενδέχεται να οδηγηθεί σε εισαγγελική διερεύνηση, ενώ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της για τα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί.

    Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής στα Ιωάννινα.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ