Στις 11 Μαρτίου, το Γενικό Λύκειο Ελεούσας “Κωνσταντίνος Ασώπιος” διοργάνωσε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο του προγράμματος «EPAS, Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», με θέμα “Η δύναμη και η προσφορά των γυναικών στην κοινωνία”.
Η εκδήλωση φιλοξένησε εξέχουσες ομιλήτριες που μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, εμπνέοντας μαθητές και παρευρισκόμενους.
Συμμετείχαν οι:
- Μελέτη Ελεονώρα, Ευρωβουλευτής (διαδικτυακή συμμετοχή)
- Νάκου Αγνή, Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Ηπείρου
- Βέρμπη – Αυδή Λούλα, Παιδίατρος (Αναπτυξιολόγος), Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών
- Τσολάκη Μαρία, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΔΣ Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου στις 9:30 π.μ. από την ομάδα του «EPAS Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» του σχολείου μας και μεταδόθηκε διαδικτυακά, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Οι ομιλήτριες αναφέρθηκαν στις προκλήσεις και τις επιτυχίες των γυναικών στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, τονίζοντας τη σημασία της ισότητας και της ενδυνάμωσης.
Η Ευρωβουλευτής κ. Μελέτη, με λόγο κατανοητό ευαισθητοποίησε τους μαθητές και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που προωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την εξάλειψη της έμφυλης βίας. Οι μαθητές παρουσίασαν μια ιστορική αναδρομή του γυναικείου κινήματος και τόνισαν τη επιτακτική ανάγκη για αγώνα υπέρ της ισότητας και της δικαιοσύνης. Είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά με ερωτήσεις και παρεμβάσεις σε μια συζήτηση ουσιαστική και διαδραστική.
Το ΓΕΛ Ελεούσας ευχαριστεί θερμά όλες τις ομιλήτριες για τη συμβολή τους καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.