Πέμπτη 12.02.2026
More

    «Γη και ύδωρ» για την προσέλκυση low cost αεροπορικής

    Οι τοπικοί φορείς διερευνούν τις προοπτικές συμφωνίας για την προσέλκυση μίας τουλάχιστον αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους

    Με πρώτο χρονικό ορόσημο το καλοκαίρι έστω σε δοκιμαστικό επίπεδο, οι τοπικοί φορείς, κινητοποιούνται όσο πιο συντονισμένα μπορούν διερευνώντας τις προοπτικές συμφωνίας για την προσέλκυση μίας τουλάχιστον αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει πτήσεις από και προς τα Ιωάννινα με πόλεις του εξωτερικού.

    Στις αρχές της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε μία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου Ιωαννιτών, της περιφέρειας Ηπείρου του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και του αερολιμενάρχη με εκπροσώπους της εταιρείας Ryanair. Σε αυτή την πρώτη προσέγγιση όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων αρμόδιος για τον τουρισμό, Χρήστος Τάτσης παρουσιάστηκε η περιοχή των Ιωαννίνων ως «προορισμός» και οι δυνατότητες που αναπτύσσονται για την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη και αξιοποίησή της με την παράλληλή αξιοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων το οποίο άλλωστε συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που πρόκειται να παραχωρηθούν σε ιδιώτη τους επόμενους μήνες.

    Όπως πρόσθεσε ο κ. Τάτσης, στην τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκαν οι βασικοί προορισμοί που ενδιαφέρουν την τοπική κοινωνία για την απευθείας σύνδεση και αυτοί είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Νότια Ιταλία. «Σε κάποιες από τις περιοχές που έχουμε προτείνει, υπάρχουν και βάσεις της εταιρείας αυτής, επομένως θεωρούμε, ότι μπορεί πιο εύκολα να ανταποκριθεί στην πρότασή μας και να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία, αρχής γενομένης από το προσεχές καλοκαίρι που μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα», τόνισε ο κ. Τάτσης.

    Ερωτηθείς για το αν συζητήθηκαν συγκεκριμένα ανταλλάγματα που μπορούν να δώσουν οι τοπικοί φορείς ώστε να καταστήσουν ελκυστική την πρότασή τους και στον ενδιαφερόμενο, ο κ. Τάτσης ανέφερε πως αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο της επόμενης συνάντησης στην οποία οι προτάσεις θα γίνουν περισσότερο συγκεκριμένες και θα αξιολογηθούν από την αεροπορική εταιρεία. «Μιλάμε προφανώς για συνδιαφήμιση όπως γίνεται παντού, με τη συμμετοχή από κοινού σε εκθέσεις, διαφημίσεις σε περιοδικά και site», κατέληξε.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

    Random Banner

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ