Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στα Ιωάννινα και ευρύτερα στην Ήπειρο, μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αρχικά στις 11:05 καταγράφηκε σεισμός 4,6 Ρίχτερ και είκοσι λεπτά αργότερα νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος και στις δύο περιπτώσεις ήταν εξαιρετικά μικρό, περίπου 5 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα οι σεισμοί να γίνουν έντονα αισθητοί σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.
Στα σχολεία της περιοχής, μαθητές και εκπαιδευτικοί ακολούθησαν τις προβλεπόμενες οδηγίες ασφαλείας, βγαίνοντας άμεσα στα προαύλια των σχολικών συγκροτημάτων, όπου παρέμειναν μέχρι να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχε κίνδυνος. Η διπλή σεισμική δραστηριότητα συνεχίζει να παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές, που καλούν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας σε περίπτωση νέων δονήσεων.









