Μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι λιμενικοί της Ηγουμενίτσας, καθώς κατάφεραν, μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένη δράση, να συλλάβουν έναν 52 Έλληνα, που μετέφερε ναρκωτικές ουσίες αξίας, άνω των 2.500.000 ευρώ.
Πιο αναλυτικά και με μέλημα την προστασία του κοινωνικού συνόλου και στο πλαίσιο των πάγιων εντολών της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, εξειδικευμένες ομάδες πραγματοποιούν καθημερινά εντατικούς ελέγχους σε χώρους αρμοδιότητας για την αποτροπή εισαγωγής και περαιτέρω διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο εσωτερικό της χώρας.
Ως αποτέλεσμα μίας τέτοιας στοχευμένης δράσης στο λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στελέχη της Ομάδας Κ-9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη ενός 52χρονου Έλληνα, για παράβαση του ν.4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, το οποίο είχε εκφορτωθεί από επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο προερχόμενο από λιμάνι της Ιταλίας, και μετά από ένδειξη του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Βλάντ», εντοπίστηκε επιμελώς τοποθετημένη εντός του χώρου νόμιμου φορτίου (groupage) μία παλέτα με οκτώ χαρτοκιβώτια.
Τα χαρτοκιβώτια περιείχαν 30 αυτοσχέδια πακέτα με κατεργασμένη κάνναβη (hashish) συνολικού μικτού βάρους 15 κιλών και 190 γραμμαριών, 56 αεροστεγείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (Skunk), συνολικού μικτού βάρους 60 κιλών και 890 γραμμαρίων, καθώς και 10 πλάκες κοκαΐνης διαφόρων λογοτύπων συνολικού μικτού βάρους 11 κιλών και 300 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, συνεχίζονται οι έρευνες προς εντοπισμό των εν Ελλάδι παραληπτών, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκαν οι ευρωπαϊκοί δίαυλοι επικοινωνίας με διωκτικές αρχές του εξωτερικού προκειμένου να αξιοποιηθούν επιπρόσθετα στοιχεία και να διευρυνθεί περαιτέρω η συνεργασία.
Παράλληλα, από τους λιμενικούς της Ηγουμενίτσας, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένας υπολογιστής ταμπλέτα, καθώς και το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.
Η συνολική αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών προσεγγίζει το πόσο των 2.749.500 ευρώ.
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας