Στον τόπο που τον γαλούχησε και σημάδεψε βαθιά την ψυχή, την τέχνη και τον χαρακτήρα του, το Δελβινάκι Πωγωνίου, τελέστηκε σήμερα η κηδεία του σπουδαίου δεξιοτέχνη του κλαρίνου, Πετρολούκα Χαλκιά.
Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, μουσικοί και άνθρωποι του πολιτισμού, κατέκλυσαν το χωριό για να αποτίσουν φόρο τιμής σε έναν από τους τελευταίους μεγάλους πρεσβευτές της ηπειρώτικης παράδοσης. Ο ήχος του αγαπημένου του κλαρίνου συνόδευσε με συγκίνηση την εξόδιο ακολουθία, «ντύνοντας» με μουσικές μνήμες και βαθιά συγκίνηση το τελευταίο αντίο.
Ηπειρώτικοι σκοποί, με το παράπονο και τη δύναμη της παράδοσης που υπηρέτησε με πάθος ο Πετρολούκας, ενώθηκαν με τα δάκρυα και τη σιωπή της απώλειας, σε μια τελετή που θύμιζε λιγότερο αποχαιρετισμό και περισσότερο ύστατο φόρο τιμής σε έναν αυθεντικό λαϊκό καλλιτέχνη.
Δείτε σχετικά βίντεο: