Σάββατο 05.10.2024
More

    Μεγάλη συμμετοχή με πανελλήνια διάσταση

    Από τη μεγαλύτερη συμμετοχή που υπήρξε ποτέ από την έναρξη των εξετάσεων, πριν από επτά χρόνια χαρακτηρίστηκε η φετινή διαδικασία των εισιτηρίων εξετάσεων στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας την εξαιρετική εικόνα του Τμήματος σε πανελλαδική διάσταση.

    Συνολικά, προσήλθαν για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στη Σχολή 444 υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα με την τελική επιλογή να αφορά 133 εισακτέους που από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους. Ένα κρίσιμο ζήτημα όμως έχει να κάνει με τον αριθμό εκείνων που όχι μόνο θα εγγραφούν, αλλά θα παραμείνουν στα Ιωάννινα και δε θα αιτηθούν μετεγγραφή σε κάποια άλλη Σχολή Καλών Τεχνών.

    Από χθες, στο ισόγειο του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής εκτίθενται τα έργα των 133 εισακτέων που διαγωνίστηκαν για την εισαγωγή τους στην Καλών Τεχνών με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων Ξενοφώντα Μπήτσικα και τον Κοσμήτορα της Σχολής Ευάγγελο Γκόγκα να αναφέρονται στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των έργων των υποψηφίων όπως όμως και στη μεγάλη συμμετοχή.

    «Είναι ένα από τα πλέον δυναμικά τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συμπληρώνει φέτος τα 25 έτη λειτουργίας του, με εξαιρετικές αξιολογήσεις από την ΕΘΑΕ και συνεχώς να κερδίζει μεγαλύτερη αναγνώριση από τους υποψήφιους φοιτητές και την τοπική κοινωνία», ανέφερε ο κ. Μπήτσικας.

    Το μόνιμο πρόβλημα των υποδομών

    Το βασικό πρόβλημα της Σχολής ήταν και παραμένει το έλλειμμα υποδομών, όπως ανέφερε ο κ. Γκόγκας ωστόσο για πρώτη φορά μετά από χρόνια, υπήρξε προκήρυξη διαγωνισμού για έργο βελτίωσης των υποδομών, επιλέχθηκε ανάδοχος και οι εργασίες για τη διαμόρφωση ενός χώρου 750 τ.μ εντός της πανεπιστημιούπολης θα ξεκινήσουν άμεσα.

    «Είναι γνωστές οι οριακές καταστάσεις στις χρηματοδοτήσεις, όμως ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεση μας δύο νέους χώρους για τα εργαστήρια των μεταπτυχιακών και έναν χώρο ποικίλων δραστηριοτήτων αντίστοιχα», ανέφερε ο κ. Γκόγκας, με τον κ. Μπήτσικα να προσθέτει, ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της Σχολής η απόκτηση ενός εκθεσιακού χώρου στον αστικό ιστό της πόλης.

    Η προοπτική του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

    Τέλος, αμφότεροι αναφέρθηκαν και σε ένα αίτημα που έρχεται από το παρελθόν το οποίο μάλιστα πριν μερικά χρόνια προχώρησε σημαντικά, αλλά δεν έφτασε στο τέλος του και το οποίο ήταν η ίδρυση ενός Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου στην πόλη των Ιωαννίνων που θα λειτουργούσε ως «μαγιά» για το φοιτητικό δυναμικό της Σχολής.

    «Το θεωρούμε απαραίτητο για τη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της Σχολής να συσταθεί ένα Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο στα Γιάννενα που είναι μία μεγάλη πόλη που δε διαθέτει τέτοια υποδομή, ενώ αντίθετα υπάρχουν κοντινές επαρχιακές πόλεις όπως το Μεσολόγγι ή η Πτολεμαϊδα που το διαθέτουν», ανέφερε ο κ. Γκόγκας.

     

     

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ