Πέμπτη 26.06.2025
More

    Μελέτες πριν τις αποφάσεις για τα νέα κοιμητήρια

    Με πλούσια θεματολογία πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων με αντικείμενο τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής

    Σχετικά με το θέμα των κοιμητηρίων το οποίο τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ιωάννινα_2023», Βασίλη Κοσμά, ο Δήμαρχος τόνισε πως πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα το οποίο απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό. Υπενθύμισε πως την περίοδο 2014-2019 η δική του δημοτική αρχή είχε εξετάσει χώρο στην περιοχή του Κατσικά, χωρίς αποτέλεσμα λόγω της φύσης του εδάφους που ανέβαζε πολύ ψηλά το κόστος κατασκευής. Ο ίδιος τόνισε ότι μέσω του ΤΠΣ θα υπάρξουν επιστημονικά δεδομένα μέσω του πρώτου παραδοτέου που είναι η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε που μπορούν να χωροθετηθούν νέα κοιμητήρια και συνέστησε υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες.

    «Είναι κρίσιμο να περιμένουμε τις μελέτες. Ενδεχομένως η πρόταση να αφορά και μητροπολιτικό κοιμητήριο. Πρέπει να εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες και πρόσφορες λύσεις», επεσήμανε ο Δήμαρχος.

    Παράλληλα, συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κοσμά περί ανάδειξης του παρακείμενου Καμινιού στην περιοχή της εκκλησίας της Περιβλέπτου ως βιομηχανικού μνημείου, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν χώρο με ιστορική αξία που αξίζει να αξιοποιηθεί.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ