Εκδήλωση του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Τη σημασία της συνεργασίας των τοπικών φορέων ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή ανέδειξε η εκδήλωση του Τμήματος Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.
Παρουσία πλήθους μηχανικών της Ηπείρου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου, Γιάννης Τσίγκρος, αναφέρθηκε στον ρόλο των μηχανικών στα μεγάλα έργα και στον σύγχρονο πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς και στη συμβολή του Επιμελητηρίου σε παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων στάθηκαν στις προκλήσεις της εποχής και στη σημασία της θεσμικής συνεργασίας. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στον διαχρονικό ρόλο των μηχανικών, ενώ ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, εστίασε τόσο στη συνεργασία του Δήμου με το ΤΕΕ όσο και στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δόμησης.
Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης Ξενοφών Μπήτσικας υπογράμμισε τη συμβολή της Πολυτεχνικής Σχολής, ενώ για τη σημασία της συνέργειας μεταξύ των φορέων τοποθετήθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Σπύρος Μπέκας, και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπύρος Σουρέλης.









