Παρασκευή 15.10.2021
More

  Ο Περιφερειάρχης απαντά για το χρονοδιάγραμμα της μελέτης για τα Πηγάδια

  Καχριμάνης: «Σύντομα θα παρουσιάσουμε πρόταση»

  Η αναγκαιότητα παρέμβασης στην επαρχιακή οδό στο τμήμα που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα Πηγάδια –Πλάκα είναι αναγνωρίσιμη σε όλους. Πρόκειται για ένα δύσκολο κομμάτι που ενέχει και πολλούς κινδύνους-ειδικά το χειμώνα, για όσους τον χρησιμοποιούν.

  Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του περιφερειακού συμβουλίου και την ανακοίνωση για την δέσμευση του υπουργού Υποδομών Κ. Καραμανλή, μέσω του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, για χρηματοδότηση με 6,2 εκ. ευρώ, ο περιφερειάρχης επανήλθε απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχτηκε αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των μελετών.

  Όπως ανέφερε στην σύντομη απάντησή του ήταν γνώστης των προβλημάτων του συγκεκριμένου δρόμου και έτσι μετά από σχετικές εισηγήσεις ειδικών είχαν προχωρήσει σε γεωτρήσεις. Στόχος αυτής της ενέργειας για την οποία χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μηχανήματα ήταν να συγκεντρωθούν στοιχεία από γεωλογική έρευνα. Ο κ. Καχριμάνης ξεκαθάρισε ότι οι όποιες σκέψεις για υπογειοποίηση του συγκεκριμένου σημείου είχαν  απορριφθεί.

  Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Βάλαμε τα συρματοπλέγματα, για να μην πέφτουν πέτρες που κλείνουν τον δρόμο και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο. Οι τεχνικοί σύμβουλοι με τους οποίους και συνομιλήσαμε μας είπαν να κάνουμε γεωτρήσεις για να δούμε τι μπορεί να γίνει σε αυτόν τον δρόμο. Έχουμε ήδη αρχίσει τη συζήτηση και τη διαβούλευση και πιστεύω σύντομα θα παρουσιάσουμε πρόταση, ώστε να συνεχιστεί ο δρόμος από τα Πηγάδια στην Πλάκα και στη συνέχεια για Πράμαντα» κατέληξε.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ