Αποδέχονται την αναγκαιότητα της εφαρμογής του Νόμου, ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, πλην όμως θέτουν και μία σειρά ενστάσεων και προβληματισμών για το αν και κατά πόσον η εφαρμογή του Νόμου από την 21η Ιανουαρίου, μπορεί να γίνει και στην πράξη.
Ο λόγος για τους κτηνιάτρους της χώρας, μέλη του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου που όπως και το ΓΕΩ ΤΕΕ και άλλοι φορείς στο παρελθόν, εκφράζει ενστάσεις για την εφαρμογή τεχνικών περισσότερο, ζητημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την αρχή.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του παραρτήματος Ηπείρου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Ιωάννης Καρακούσης, επέμεινε στο ότι υπάρχει μια σειρά τεχνικών θεμάτων στα οποία θα πρέπει να δοθούν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις μέχρι τις 21 Ιανουαρίου, για να μην υπάρχουν πισωγυρίσματα.
«Όπως έχει επισημάνει και το πανελλαδικό όργανό μας, όπως αναφέρει και το ΓΕΩ ΤΕΕ και άλλοι φορείς, το Νομοσχέδιο «Άργος» και όσα προβλέπει, μπαίνει σε εφαρμογή και είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι η σωστή διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, ώστε σταδιακά να φτάσουμε στην επιθυμητή μείωση του αριθμού των αδέσποτων. Ελπίζουμε ότι πολλά τεχνικά θέματα να διορθωθούν στην πορεία και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες. Είναι χιλιάδες τα ζώα που θα κληθούν οι συνάδελφοι να διαχειριστούν, και ζώα συντροφιάς και σκύλοι εργασίας και άλλα δεσποζόμενα, όμως το ακόμη πιο σημαντικό είναι να μιλήσουμε ξεκάθαρα στην ελληνική κοινωνία για την ανάγκη απόκτησης φιλοζωικής συνείδησης, κάτι που δεν το έχουμε πετύχει» σημείωσε ο κ. Καρακούσης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ