Δευτέρα 22.07.2024
More

  Προβληματισμός από την κίνηση στην πόλη

  Ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως ήταν μέχρι στιγμής, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα πρόληψης

  Η έντονη κινητικότητα των πολιτών τις τελευταίες ημέρες και στην πόλη των Ιωαννίνων κυρίως τις ώρες αιχμής, προφανώς κατά κύριο λόγο για κάποιες εορταστικές αγορές, αλλά και τις συνήθεις πληρωμές, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό για την πιθανότητα διασποράς του ιού.

  Είναι προφανές, όπως επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ με τις καταγραφές των κρουσμάτων, ότι η περιοχή των Ιωαννίνων έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία, τουλάχιστον προς το παρόν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τις ελάχιστες δυνατές ανθρώπινες απώλειες, όπως όμως και ολόκληρη η Ήπειρος.

  Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να παρατηρηθεί μεγαλύτερη χαλαρότητα και εν όψει των εορτών για να μην υπάρξει επιστροφή σε μία κατάσταση που κανείς δε θέλει να ξαναζήσει.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως ήταν μέχρι στιγμής, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα πρόληψης, τις αποστάσεις και περιορίζοντας στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους, αναγνωρίζοντας από την άλλη, ότι αυτές τις ημέρες θα πρέπει να δοθεί και ένα μήνυμα στήριξης της τοπικής οικονομίας μέσω της εορταστικής αγοράς έστω με τον τρόπο που επιλέχθηκε αυτή να λειτουργήσει.

  «Οφείλουμε να διατηρήσουμε ό,τι κερδίσαμε όλοι μαζί. Η μοναδική επιλογή που έχουμε είναι να μείνουμε προσηλωμένοι στα μέτρα. Όσο δύσκολο κι αν είναι εν όψει των εορτών. Οφείλουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να διατηρούμε τις αποστάσεις. Τηρώντας τα μέτρα πρέπει να στηρίξουμε την τοπική αγορά, τους δικούς επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους της πόλης, που πλήρωσαν βαρύ τίμημα την χρονιά που φεύγει.

  Πρέπει να κάνουμε αυτές τις θυσίες έχοντας πίστη και ελπίδα ότι θα πάρουν σύντομα τέλος. Εξάλλου σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο επικίνδυνος ιός θα μείνει οριστικά στο παρελθόν», ανέφερε ο κ. Ελισάφ, που δήλωσε χωρίς περιστροφές, ότι ο ίδιος θα εμβολιαστεί από τους πρώτους.

  Ήρθαν οι (σωστές) μάσκες

  Τις μάσκες για τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο μεταξύ, παρέλαβε από την ΚΕΔΕ ο δήμος Ιωαννιτών.

  Στο εργοτάξιο του δήμου έφτασαν επίσης οι μάσκες που προορίζονται και για τα σχολεία των υπολοίπων δήμων του νομού οι οποίες έχουν ήδη παραληφθεί από υπαλλήλους τους.

  Από την ΚΕΔΕ απεστάλησαν 20.860 μάσκες για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 22.100 για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  Ο δήμος Ιωαννιτών με μέριμνα των Σχολικών Επιτροπών μετέφερε τα κιβώτια στα γραφεία τους και προχώρησε στον διαχωρισμό και την κατανομή ανά σχολείο.

  Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης ενημερώθηκαν οι διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων και ήδη έχει ξεκινήσει η παράδοση των μασκών στις σχολικές μονάδες.

  Οι μάσκες που προορίζονται για τα νηπιαγωγεία παραλαμβάνονται από τα γραφεία των σχολικών επιτροπών και με την ολοκλήρωση της διανομής αυτής θα ακολουθήσει η διανομή στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

  Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα και χωρίς να υπάρξει καμία ταλαιπωρία ή συνωστισμός.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ