Το επόμενο πακέτο μέτρων που προτίθεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση με τα συναρμόδια υπουργεία θα πρέπει να περιμένει ο ξενοδοχειακός κλάδος που είναι προφανές ότι έχει πληγεί, όπως και όλοι οι κλάδοι του τουρισμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η επιστολή που απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ζητώντας την κατ’ εντολήν της κυβέρνησης αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, ώστε να περιληφθούν στη σχετική ΚΥΑ για την οικονομική τους ενίσχυση και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, προς το παρόν μένει αναπάντητη, όπως και αντίστοιχες επιστολές των ξενοδόχων από τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.
Στα Γιάννενα, όπως ανέφερε ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Στ. Σιούτης το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, ενώ προστίθενται συνεχώς προβλήματα που ανακύπτουν όπως η άρνηση ορισμένων tour operators να επιστρέψουν τις προκαταβολές που είχαν δοθεί από τα ξενοδοχεία για προκρατήσεις στο τέλος Μαρτίου.
Όπως εξήγησε ο κ. Σιούτης οι tour operators ζητούν είτε τη μετάθεση των κρατήσεων για τους επόμενους μήνες είτε επιπλέον εκπτώσεις τονίζοντας ότι είναι θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό.
Καταλήγοντας, ο κ. Σιούτης τόνισε πως η περίοδος των εορτών του Πάσχα θεωρείται σίγουρα χαμένη για τον ξενοδοχειακό κλάδο και στα Γιάννενα και σε όλη τη χώρα, προσθέτοντας όμως ότι το μείζον ζήτημα δεν είναι το πόσο θα πληγεί η ελληνική κοινωνία από τον κορωνοϊό: «Οι επιπτώσεις στον εγχώριο τουρισμό δε σχετίζονται μόνο με ό,τι γίνεται στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό αλλά με ό,τι γίνεται με τον κορωνοϊό στις άλλες χώρες της Ευρώπης από τις οποίες προέρχεται ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ