Ο Γρ. Γκίκας επιμένει στο θέμα του νέου ακινήτου για το Επιμελητήριο
Σαφείς αιχμές και υπονοούμενα, ότι με τη στάση που κράτησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, αλλά και με την πρόβλεψη δαπανών για εργασίες συντήρησης σε ένα ακίνητο που δεν έχει ακόμη αγοραστεί, η διοίκηση του Επιμελητηρίου γνωρίζει για ποιο ακριβώς ακίνητο πρόκειται, διατύπωσε σε δηλώσεις του, ο Γρηγόρης Γκίκας.
Το θέμα της αγοράς ακινήτου από το Επιμελητήριο απασχολεί τις τελευταίες συνεδριάσεις της διοίκησης με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, των κ.κ Γκίκα και Μήτση αντίστοιχα να έχουν ταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της προοπτικής με τον τρόπο και τη διαδικασία που έχει επιλέξει η διοίκηση του κ. Δημητρίου.
Έτσι, μετά τη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στην οποία η διοίκηση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό του 2023, όπου προβλέπεται και η δαπάνη 1,7 εκ. για την αγορά ακινήτου και μία σειρά άλλων δαπανών, η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο», επισημαίνει, ότι η διοίκηση γνωρίζει ακριβώς ποιο ακίνητο θέλει να αγοράσει, αλλά δεν το αποκαλύπτει.
Ο κ. Γκίκας στις δηλώσεις που έκανε, εξέφρασε την απορία του που έμεινε αναπάντητη επί της ουσίας όπως είπε, στη συνεδρίαση, για τους λόγους που ενώ η διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει, το Επιμελητήριο δεσμεύει ποσά 110.000 ευρώ για την αμοιβή νομικών και τεχνικών συμβούλων που θα εκτιμήσουν την αγορά και την αντικειμενική και πραγματική αξία του ακινήτου, και ποσό 25.000 ευρώ, για δαπάνες συντήρησης ενός ακινήτου που δεν έχει καν αγοραστεί.
«Ξέρουμε ποιο ακίνητο είναι και προβλέπουμε δαπάνη συντήρησης 25.000 ευρώ; Είναι καινούργιο ή παλιό ακίνητο. Για ποιο λόγο χρεώνουμε τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου με τέτοια δυσβάσταχτα ποσά στη μέση μίας ενεργειακής και οικονομικής κρίσης;
Ο ίδιος ο κ. Δημητρίου στο προηγούμενο ΔΣ είχε πει, ότι ζήτησε προσφορές από εταιρείες real estate για ακίνητα που θα μπορούσαν να εξεταστούν, χωρίς να νομιμοποιείται να το κάνει, αφού δεν υπήρχε καμία απόφαση της διοίκησης. Από τη στιγμή, που ούτε στη συνεδρίαση της Δευτέρας απάντησε, για ποιο λόγο θα δεσμεύσουμε 25.000 για συντήρηση ενός κτιρίου, που εμείς δεν το γνωρίζουμε, μάλλον ο ίδιος το γνωρίζει. Να μας πει τότε ποιο είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως όλα αυτά δε δείχνουν καμία σοβαρότητα.
«Δε μας καλύπτει η απάντηση, ότι στον προϋπολογισμό γίνεται πρόβλεψη δαπανών που ίσως χρειαστεί να γίνουν γιατί μπορεί να το κάνει με αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Ούτε είναι σοβαρά πράγματα οι Οικονομικός Επόπτης (σ.σ εννοεί τον κ. Χρυσοστόμου) να λέει, ότι θα χρειαστεί να αγοραστούν χαλιά για το νέο κτίριο και γι’ αυτό προβλέπονται οι δαπάνες».
Ο κ. Γκίκας καταλήγοντας στην αναφορά του για την αγορά ακινήτου ξεκαθάρισε, ότι η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» δεν πρόκειται να επιτρέψει να προχωρήσει η διαδικασία όπως και κάθε άλλη διαδικασία που πλήττει ευθέως τα συμφέροντα των επιχειρήσεων – μελών του φορέα, προαναγγέλλοντας την υποβολή Αναφοράς στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και την άσκηση ένδικων μέσων.
Δύο εκδηλώσεις σε τέσσερα χρόνια
Επίσης, ο κ. Γκίκας στάθηκε και στη λειτουργία και τον απολογισμό της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου, η οποία όπως είπε, σε διάστημα τεσσάρων ετών, έχει πραγματοποιήσει όλες κι όλες δύο εκδηλώσεις παρουσίασης τοπικών προϊόντων, η μία στην πλ. Μαβίλη και η δεύτερη στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ εμφανίζει έλλειμμα χιλιάδων ευρώ.
Κριτική ακόμη άσκησε για την υλοποίηση δύο μόλις συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από το 2018 μέχρι και σήμερα μέσω του ΛΑΕΚ και του Open Mall, αντίστοιχα και τέλος για την εκτίναξη των πιστώσεων για τις δημόσιες σχέσεις από 160.000 ευρώ που ήταν το 2022 στις 260.000 για το νέο έτος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ