Παρασκευή 29.03.2024
More

    Στο επίκεντρο οι νέες τεχνολογίες

    Από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα οι εργασίες

    Οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν την ζωή μας. Λειτουργίες καθημερινές που αλλάζουν όμως όλα όσα καθημερινά κάνουμε μειώνοντας τον χρόνο που δαπανούμε ενώ ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια.

    Τα δεδομένα στον χώρο των νέων τεχνολογιών αλλάζουν πολύ γρήγορα και αποτυπώνονται παντού ανεξάρτητα από το εάν αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές ή όχι. Αυτές υπάρχουν!

    Από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα διεξαχθεί το 6ο Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEDA-CECNSM 2021).

    Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Μάρκος Τσίπουρας και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικόλαος Κατερτσίδης επικεντρώθηκαν στις νέες τεχνολογίες που έχουν μπει στην ζωή μας βελτιώνοντας κατά πολύ την καθημερινότητα.

    Εμπειρογνώμονες από τη βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο Συνέδριο (δια ζώσης και διαδικτυακά), ώστε να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας στους πιο εξελιγμένους παραπάνω τομείς.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσίπουρα, το γεγονός το SEEDA-CECNSM 2021 έχει τεθεί υπό την «ομπρέλα» του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), έναν κορυφαίο φορέα που διοργανώνει τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια ανά τον κόσμο, αποδεικνύει τη δυναμική που αναπτύσσεται στην περιοχή μας στον τομέα της ανάδειξης των νέων τεχνολογιών.

    Το γενικό θέμα του Συνεδρίου επιθυμεί να δώσει μια εικόνα για τον μοναδικό κόσμο που πηγάζει από την αλληλεπίδραση μεταξύ των τομέων της πληροφορικής, της μηχανικής υπολογιστών, των δικτύων και του αυτοματισμού.

    Από την πλευρά του ο κ. Κατερτσίδης, ανέφερε ότι το Συνέδριο θα φιλοξενήσει δύο workshop, έξι ειδικές συνεδρίες, τρεις διαλέξεις και περισσότερες από 80 παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών από όλο τον κόσμο και στόχος είναι, να καταστεί θεσμός.

    Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τα Τμήματα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εργασίες του Seeda-Cecnsm2021 θα διεξαχθούν με περιορισμένο αριθμό συνέδρων – τηρώντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα) αλλά και ως hybrid event με παράλληλη διαδικτυακή προβολή και παρακολούθηση.

    ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ