Τα προβλήματα της παιδείας τέθηκαν στο επίκεντρο της μαθητικής – φοιτητικής συγκέντρωσης.
Τα προβλήματα της παιδείας τέθηκαν στο επίκεντρο της μαθητικής- φοιτητικής συγκέντρωσης που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Αποφάσεις συμμετοχής είχαν λάβει δεκαπενταμελή και πενταμελή συμβούλια, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, που εκφράζουν και την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.
Φοιτητές και λίγοι μαθητές ζήτησαν την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας και την αύξηση των κονδυλίων που δίνονται για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
Η Ένωση Γονέων Ν. Ιωαννίνων και ο πρόεδρος της Τάσος Τόκας σε δήλωσή του εξήγησε ότι στην ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας επιβάλλεται να είμαστε όλοι μαζί. «Καθημερινά ως γονείς ζούμε τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται από την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Έχει φτάσει Νοέμβριος, αλλά υπάρχουν ακόμα κενά και γίνονται 4ωρα και 5ωρα μαθήματα, συμπτύσσονται τμήματα σε 27-29 άτομα για να «επαρκέσουν» οι εκπαιδευτικοί, οι υποδομές παραμένουν προβληματικές, τα τμήματα Ένταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η Παράλληλη Στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σκοντάφτουν στην πολιτική της χρόνιας υποχρηματοδότησης», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά τους οι φοιτητές πέραν της ανάγκης ενίσχυσης των δημόσιων πανεπιστημίων διαδήλωσαν και για τον Παλαιστινιακό λαό λέγοντας ότι «κανείς δεν πρέπει να μείνει θεατής «στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Δεν ανεχόμαστε τις φρικιαστικές εικόνες σαν και αυτές των νεκρών παιδιών από τους συνεχείς βομβαρδισμούς ακόμα και σε νοσοκομεία της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό. Τώρα η σιωπή είναι συνενοχή… Απαιτούμε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», δηλώνουν και συνεχίζουν τονίζοντας ότι, «Δεν είναι λογικό οι σχολές να λειτουργούν οριακά με ελάχιστους καθηγητές, με ανεπαρκής υποδομές, με το κόστος σπουδών να ανεβαίνει, με τα πτυχία να υποβαθμίζονται διαρκώς. Ενδεικτικά στο Πανεπιστήμιο μας ενώ υπάρχουν 130 κενές θέσεις για καθηγητικό προσωπικό καλύπτονται μόνο οι 14.
Είμαστε στο δρόμο για να απαιτήσουμε μέτρα ανακούφισης από το κόστος σπουδών».
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ