Το ρόλο του επικεφαλής εταίρου ενός φιλόδοξου ακαδημαϊκού προγράμματος που έχει παράλληλα πρωτοποριακό χαρακτήρα κατέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια πρώτη συνάντηση του διεθνούς προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων διδασκαλίας στον 21ο αιώνα, στο οποίο εκτός από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετέχουν άλλα οκτώ ακαδημαϊκά ιδρύματα από το εξωτερικό.
Πρόκειται για πανεπιστήμια από το Λουξεμβούργο και τη Λιθουανία από την Ευρώπη και από πανεπιστήμια της Ινδίας και της Καμπότζης.
Επίσης, μετέχουν πανεπιστήμια από την Κίνα, τα οποία όμως λόγω των απαγορεύσεων εκτέλεσης πτήσεων από το Πεκίνο προς την Ελλάδα, εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν κατέστη εφικτό να παραστούν στην εναρκτήρια συνάντηση.
Για το πρόγραμμα μίλησε η πρόεδρος του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κατερίνα Πλακίτση, τονίζοντας πως ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές σε συγκεκριμένες σχολές και τμήματα, τα οποία μετά το τέλος του προγράμματος σε βάθος τριετίας, θα είναι δυνατό να ενταχθούν στο κανονικό πρόγραμμα σπουδών των Πανεπιστημίων.
Πρόκειται όπως ανέφερε για ένα πρωτοποριακό ακαδημαϊκό εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή πανεπιστημίου της Ελλάδας, με την ευθύνη για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να είναι πολύ μεγαλύτερη από τη στιγμή που αναλαμβάνει το ρόλο του επικεφαλής εταίρου και συντονιστή.
Τριάντα και πλέον καθηγητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και βρίσκονται στα Γιάννενα θα παρακολουθήσουν αύριο τη διδασκαλία στο 1ο Πειραματικό Σχολείο Ιωαννίνων, ενώ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας με τον πρύτανη, και εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ