Με την συμπλήρωση 16 ετών από το τραγικό γεγονός
Με πρωτοβουλία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Τρικάλων, τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των δύο αδικοχαμένων Αστυνομικών Δημήτρη Κώτση και Κώστα Βλαχοπάνου.
Το τρισάγιο πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε κλίμα συγκίνησης στην Τρυγόνα Τρικάλων, τόπο όπου οι δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια μεταγωγής επικίνδυνου κακοποιού, στις 30 Δεκεμβρίου 2005.
Την τελετή μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους, συγγενείς των εκλιπόντων, αντιπροσωπείες από τα Δ.Σ. των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Τρικάλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ντίνος Μπάρκας. Εκ μέρους της Δ.Α. Ιωαννίνων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου Α/Υ Θ. Κολιοπάνος και ο Πρόεδρος Αποστράτων Ν. Ιωαννίνων, Σπ. Κίτσιος.
Τέλος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων απήυθυναν έκκληση προς την Πολιτεία να θωρακίσει το αστυνομικό επάγγελμα, προωθώντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την θεσμοθέτηση και αναγνώριση του κινδύνου της εργασίας του.