Τρίτη 17.05.2022
More

  Τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου για τη Δημοτική Αρχή

  Τι αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών

  Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2022.

  Όπως αναφέρεται αναλυτικά:

  «Με την τελευταία της ενέργεια να συγκαλέσει την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2022, δίνοντας ελάχιστο χρόνο στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να προετοιμαστούν κατάλληλα, η δημοτική αρχή εξακολουθεί να απαξιώνει το κυρίαρχο πολιτικό όργανο του δήμου μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι θεωρεί τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μια τυπική διεκπεραιωτική διαδικασία, ιδίως δε αφού την ίδια μέρα το πρωί συνεδριάζει για το ίδιο θέμα ξανά η Οικονομική Επιτροπή, η απόφαση της οποίας θα καταστεί οριακά γνωστή στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίασή του.

  Αποδεικνύεται σχεδόν καθημερινά ότι η σημερινή δημοτική αρχή διοικεί χωρίς να αποδίδει στους θεσμούς, τα συλλογικά όργανα και τις παρατάξεις, τον σεβασμό που πηγάζει από τη λαϊκή εντολή.

  Την ίδια ώρα,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αρνείται, ενώ έχει υποχρέωση προς τούτο, να ζητά τη γνώμη αντιπροέδρου και γραμματέα ειδικά όταν τίθενται σοβαρά ζητήματα, πράγμα το οποίο κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

  Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μέσω επιστολής, ζητώντας  την μετάθεση της συνεδρίασης για μερικές μέρες προκειμένου να συμβάλουν εποικοδομητικά στο διάλογο για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ο προϋπολογισμός.

  Από τη στιγμή που το εύλογο αίτημα μας δεν έγινε δεκτό, η κοινή απόφαση μας είναι να απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση.

  Οι δικαιολογίες ότι δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος είναι προσχηματικές και προφανώς δεν αφορούν την αντιπολίτευση, αλλά τη δημοτική αρχή η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καταθέτει για συζήτηση τον προϋπολογισμό με αξιοσημείωτη καθυστέρηση.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ