Επιβραδύνεται παγκοσμίως εκτός από τα μέρη μας και την νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να εξαπλώνεται, όμως η αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό και των θανάτων έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως, εκτός από τη νοτιοανατολική Ασία και περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Στην πιο πρόσφατη επιδημιολογική επικαιροποίηση των στοιχείων του, που εξέδωσε την Δευτέρα το βράδυ, ο ΠΟΥ ανέφερε πως η αμερικανική ήπειρος παραμένει η πιο σκληρά πληγείσα περιοχή, καταγράφοντας το 50% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης και το 62% των 39.240 θανάτων που σημειώθηκαν παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα.
Περισσότεροι από 23,65 εκατ. άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο και 811.895 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters έως σήμερα.
«Πάνω από 1,7 εκατομμύριο νέα περιστατικά COVID-19 και 39.000 νέοι θάνατοι αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ την εβδομάδα που τελείωσε στις 23 Αυγούστου, μια μείωση 4% του αριθμού των περιστατικών και (μια μείωση 12%) του αριθμού των θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε ο ΠΟΥ.
Η νοτιοανατολική Ασία, η δεύτερη περισσότερο πληγείσα περιοχή, σημείωσε άλμα καταγράφοντας το 28% των νέων περιστατικών και 15% των θανάτων, ανέφερε. Η Ινδία εξακολουθεί να καταγράφει την πλειονότητα των περιστατικών μόλυνσης, όμως ο ιός εξαπλώνεται ραγδαία και στο Νεπάλ.
Στην περιοχή ανατολικής Μεσογείου του ΠΟΥ, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε κατά 4%, όμως ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ανέφερε ο ΠΟΥ. Ο Λίβανος, η Τυνησία και η Ιορδανία κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων που καταγράφηκαν στην Αφρική μειώθηκαν κατά 8% και 11% αντίστοιχα την περασμένη εβδομάδα, «κυρίως λόγω της μείωσης των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Αλγερία, την Κένυα, την Γκάνα, τη Σενεγάλη και τη Νότια Αφρική», ανέφερε.
«Στην περιοχή της Ευρώπης, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδας», ανέφερε. «Ωστόσο, μόνο μια μικρή μείωση (1%) καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, και ο αριθμός των θανάτων συνέχισε να μειώνεται σε όλη την περιοχή».
Στην περιοχή δυτικού Ειρηνικού του ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 5%, λόγω κυρίως της μικρότερης διάδοσης του ιού στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα και το Βιετνάμ. Η Νότια Κορέα κατέγραψε ένα άλμα 180% των κρουσμάτων «κυρίως λόγω μιας αύξησης των κρουσμάτων που συνδέονται με θρησκευτικές συναθροίσεις».