Πέμπτη 24.04.2025
More

    Πάπας Φραγκίσκος: H νέα πρόβλεψη για την προσέλευση στην κηδεία του

    Σχεδόν μισό εκατομμύριο προσκυνητές

    Σχεδόν μισό εκατομμύριο προσκυνητές, αναμένεται να βρεθούν στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου το Σάββατο, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις.

    Σύμφωνα με τις Αρχές τις Ιταλίας το Σάββατο στη Ρώμη, αναμένονται να φτάσουν συγκεκριμένα τουλάχιστον 450.000 πιστοί από όλο τον κόσμο, για το ύστατο χαίρε στον Πάπα Φραγκίσκο.

    Υπενθυμίζεται πως μέχρι πριν λίγες ώρες, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 200.000 προσκυνητές στην κηδεία του Ποντίφικα, ενώ ήδη μέχρι τώρα πάνω από 50.000 άτομα έχουν εισέλθει στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, προκειμένου να προσκυνήσουν το σκήνωμα του εκλιπόντα «Πάπα των φτωχών».

    Σημειώνεται δε, πως λόγω της μεγάλης προσέλευσης τους, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου έμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοιχτή. Την ίδια ώρα, ενισχύονται συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

    Αναλυτικότερα, η πρόσβαση αυτοκινήτων γύρω από το Βατικανό, στις οδούς προς το αεροδρόμιο και στην συνοικία Παριόλι, όπου βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες, είναι ήδη σημαντικά περιορισμένη.

    Παράλληλα, ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες, επίλεκτοι σκοπευτές και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Ρώμης και σε όλη την γύρω περιοχή της Αγίας Έδρας, ενώ υπερσύγχρονοι μηχανισμοί για εξουδετέρωση ντρόουν ενώ αεροπλανοφόρο βρίσκεται στα ανοικτά της Ρώμης.

    Τέλος, μέλη των ειδικών δυνάμεων των καραμπινιέρων, ελέγχουν και τα υπόγεια περάσματα της ιταλικής πρωτεύουσας, πολλά από τα οποία δημιουργήθηκαν στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ