Σάββατο 22.02.2025
More

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ

    Σειρήνες για επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες ηχούν στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ

    Σειρήνες για επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες ηχούν στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ, ενώ τρόμος επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Διακόπηκε και η συνεδρίαση της Κνεσέτ που ήταν σε εξέλιξη.

    Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκεται σήμερα (17.10.2023) στη 10η ημέρα του και φαίνεται ότι οι ισλαμιστές θέλουν να πραγματοποιήσουν νέα σφοδρά χτυπήματα, αφού εκτόξευσαν ρουκέτες μέχρι και στην Ιερουσαλήμ, ενώ πραγματοποιείται συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου στην Κνεσέτ.

    Η συνεδρίαση διακόπηκε και οι ηγέτες του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ έτρεξαν στα καταφύγια, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποιούσε τη Χεζμπολάχ να μην «δοκιμάσουν τη θέλησή μας».

    «Μην κάνετε τα ίδια λάθη, απλά και μόνο επειδή το τίμημα που θα πληρώσετε αυτή τη φορά θα είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε στην ομιλία του στην Κνεσέτ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

    Η στιγμή της εκκένωσης της Κνεσέτ:

    Πιθανότατα πρόκειται για το μεγαλύτερο μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς στο Ισραήλ μετά το αρχικό του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε δηλαδή ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

    Οι πολίτες της Ιερουσαλήμ συνεχίζουν να ζουν την καθημερινότητά τους με τρόμο. Στην παραπάνω φωτογραφία, φαίνεται κόσμος σε σούπερ μάρκετ της ισραηλινής πρωτεύουσας, την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες και ακούγονταν εκρήξεις. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ