Τετάρτη 21.05.2025
More

    Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές, ούτε έχει υπάρξει προειδοποίηση για τσουνάμι

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε την Τρίτη (20.05.2025) στα ανοικτά του Άνγκοραμ, στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

    Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άνγκοραμ στη βορειοδυτική Παπούα Νέα Γουινέα και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σημαντικές υλικές ζημιές από τον σεισμό, ούτε έχει υπάρξει προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι.

    Η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται στον αποκαλούμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ