«Ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση ένα λόγο δικαιοσύνης» δεσμεύθηκε ο κ. Γεραπετρίτης
Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Ό,τι παράγεται ως νέος πλούτος, θα διανέμεται στους πολίτες επίκαιρα με βάση ένα λόγο δικαιοσύνης» δεσμεύθηκε ο κ. Γεραπετρίτης.
Ο υπουργός εξήγησε στον ΣΚΑΙ ότι -με βάση τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη- δεν καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπάλληλους και τους συνταξιούχους, καθώς την περίοδο της πανδημίας δεν υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους, διατήρησαν ακέραιο το μισθό τους. Σημείωσε μάλιστα ότι με τη μείωση της φορολογίας υπήρξε γενικότερη αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η δικαιοσύνη έχει να κάνει με τον τρόπο που κατανέμεται ο νέος πλούτος της χώρας.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο για πολίτικη συναίνεση, τόνισε ότι στη χώρα δημιουργούνται δύο πόλοι, της λογικής που εκφράζει ο πρωθυπουργός και του αλόγου, που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, τις ανάγκες της χώρας και τις ανάγκες των επόμενων γενεών.
Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη «η συναίνεση προϋποθέτει τον κοινό ορθό λόγο, και δεν υπάρχει κοινός ορθός λόγος με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».
Σχετικά με την επικείμενη κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, τόνισε ότι στόχος του μέτρου είναι να μπορέσουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν περιούσιες που λιμνάζουν, καθώς δεν μπορούν να τους τις μεταβιβάσουν οι γονείς τους
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα αφορούν όλες τις εταιρείες ενεργείας, όχι μόνο τη ΔΕΗ, και σημείωσε ότι με την επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ουσιαστικά απορροφάται το σύνολο της αύξησης στα τιμολόγια.
Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ τόνισε πως πέτυχε ένα εξαιρετικά υψηλό τίμημα, και μάλιστα χωρίς να δοθεί το μάνατζμεντ της επιχείρησης, σημειώνοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ιδιωτικοποιήθηκε για 2,15 δισεκ. ευρώ όταν συνολικά η ΔΕΗ αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ.