Σάββατο 18.01.2025
More

    ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ -Το 85% των Ελλήνων δυσκολεύεται να ανταπεξέρθει

    Μέρα με τη μέρα διογκώνεται η κατάσταση με τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, με τους καταναλωτές να αδυνατούν να τους εξοφλήσουν

    Μέρα με τη μέρα διογκώνεται η κατάσταση με τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, με τους καταναλωτές να αδυνατούν να τους εξοφλήσουν, την ώρα που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, προσπαθώντας εν μέσω ανατιμήσεων σε ενέργεια και βασικά αγαθά προσπαθούν να  βρουν από πού θα κόψουν προκειμένου να βγαίνει ο μήνας.

    Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έφερε στο φως το πιο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο, σύμφωνα με τα οποία πιο ανήσυχοι και με απόψεις που αποκλίνουν συχνότερα από την ευρωπαϊκή «γραμμή» εμφανίζονται οι Έλληνες.

    Το 85% των Ελλήνων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους τουλάχιστον «ορισμένες φορές» (με το 35% να δυσκολεύεται «τις περισσότερες φορές») σε σύγκριση με το 39% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, εκ των οποίων μόλις το 9% δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα πάγια έξοδά του «τις περισσότερες φορές». Μάλιστα, η ικανότητα των Ελλήνων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής φαίνεται ότι συνδέεται με την άποψή τους για την ΕΕ, αφού εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν και τη χειρότερη εικόνα για το μπλοκ.

    Ανάλογες αποκλίσεις καταγράφονται και στο βαθμό που οι Έλληνες δηλώνουν ότι επηρεάστηκαν οικονομικά από τις αλλεπάλληλες κρίσεις (γεωπολιτική, υγειονομική, κόστους ζωής) των τελευταίων ετών σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα, το 66% ανέφεραν ότι έχουν ήδη δει τις συνθήκες ζωής τους να επιδεινώνονται και το 29% ότι αναμένουν να τις δουν να επιδεινώνονται εντός του έτους, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα 46% και 39% επί του συνόλου των συμμετεχόντων από όλη την Ευρώπη.

    Επομένως, μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Έλληνες ανήκουν στους πλέον δυσαρεστημένους Ευρωπαίους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ακρίβειας τόσο σε εθνικό επίπεδο (79% σε σχέση με το 64% του ευρωπαϊκού μέσου όρου) όσο και σε επίπεδο ΕΕ (77% σε σχέση με το 56% του ευρωπαϊκού μέσου όρου).

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ