Από την αποχώρηση της πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης χαρακτηρίστηκε η τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής Express που συστάθηκε για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.
Η πλειοψηφία ενέκρινε τελικά το πόρισμα που προβλέπει την παραπομπή του κ. Τριαντόπουλου στη Δικαιοσύνη, με την τελική πράξη να αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο των συμπερασμάτων του πορίσματος που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια τονίζεται πως «Η επιτροπή συνεπώς κρίνει ότι το συγκεντρωθέν υλικό και οι σκέψεις που αναπτύσσονται στην Εισαγγελική Διάταξη είναι επαρκείς και δεν χρειάζεται να προβεί σε άλλες πράξεις. Κατά συνέπεια, τα πραγματικά περιστατικά που περιγράφονται στην Εισαγγελική Διάταξη και οδήγησαν στην νομική τους υπαγωγή, όπως αναφέρεται στη διάταξη και οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης στα 4 φυσικά πρόσωπα κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο κρίνεται ότι συνιστούν τις ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος και για την άσκηση ποινικής δίωξης στον ελεγχόμενο υφυπουργό. Η Επιτροπή καταλήγει στο ανώτερο συμπέρασμα ανεξαρτήτως της βούλησης του ιδίου να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό στον φυσικό δικαστή. Ανεξαρτήτως αυτού η Επιτροπή προτείνει την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (αρ 259 ΠΚ) αποκλειστικά και μόνο από το συγκεντρωθεν αποδεικτικό υλικό και τις εκδοθείσες Εισαγγελικές Διαταξεις».
Σημειώνεται ότι από την τελευταία αυτή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής αποχώρησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλοντας τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία, εκτός από το ΠΑΣΟΚ το οποίο παρέμεινε, ωστόσο καταψήφισε το πόρισμα της πλειοψηφίας.
Συγκεκριμένα, μετά την παρουσίαση του πορίσματος από τη ΝΔ, οι τόνοι ανέβηκαν με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση για παραβίαση τόσο του Συντάγματος όσο και του Κανονισμού της Βουλής, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ, ενώ η Νίκη δεν προσήλθε στη συνεδρίαση.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για αντισυνταγματική πρακτική, καθώς διαφωνούν με τον τρόπο που πραγματοποίησε τις εργασίες της η επιτροπή. Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το γεγονός ότι η πλειοψηφία στέλνει στη δικαιοσύνη ένα στέλεχος για το οποίο ταυτόχρονα υπερασπίζεται ότι είναι αθώο, για λόγους, όπως σημειώνει, πολιτικής σκοπιμότητας. Σε αυτό το πλαίσιο επιμένει ότι ενδεχομένως τα μέλη της προανακριτικής που ανήκουν στη ΝΔ, ενδεχομένως να έχουν τελέσει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι δεν συμμετέχει στη διαδικασία της ψηφοφορίας προκειμένου να μην τη νομιμοποιήσει και ο βουλευτής Γιώργος Γαβρήλος που συμμετέχει στην επιτροπή τονίζει ότι «καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις παράνομες πρακτικές της».