Πέμπτη 06.11.2025
More

    Ερώτηση του ΚΚΕ για τη χορήγηση επιδόματος σε στρατιωτικούς παραμεθόριων περιοχών

    Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, επαναφέροντας το ζήτημα της χορήγησης του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών κατηγορίας Α΄ στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές τις περιοχές.

    Σύμφωνα με την ερώτηση, οι Ενώσεις Στρατιωτικών από διάφορες περιφέρειες της χώρας (Κιλκίς, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Σέρρες, Φλώρινα, Κοζάνη, Ξάνθη, Πέλλα, Θεσπρωτία, Γρεβενά και Ήπειρο) επισημαίνουν ότι το επίδομα αυτό καταβάλλεται στους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όχι όμως και στους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές.

    Το ΚΚΕ σημειώνει ότι παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις (4728/6.3.2020, 7302/12.6.2020 και 8100/8.7.2020), το ζήτημα παραμένει άλυτο, ενώ η κυβέρνηση – όπως υπογραμμίζεται – «επιλέγει να αυξάνει τις πολεμικές δαπάνες» χωρίς να διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

    Το κόμμα ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν αν και πότε προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη χορήγηση του επιδόματος στους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες, παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές κατηγορίας Α΄.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ