Η ομιλία της βουλευτού Ιωαννίνων στην Ολομέλεια της Βουλής
«Το αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ είναι το αγαπημένο νομοθέτημα των λίγων και των ισχυρών» τόνισε η Μερόπη Τζούφη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ συμπλήρωσε πως «σύντομα θα αναμετρηθεί με την κοινωνία και τον ελληνικό λαό».
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως το νομοσχέδιο «Μητσοτάκη-Χατζηδάκη» ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των εργοδοτών και του ΣΕΒ, πλήττοντας τον κόσμο της εργασίας, κουρελιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, απονευρώνοντας την Επιθεώρηση Εργασίας, τιμωρώντας την όποια αντίδραση και συνδικαλιστική δράση. Παράλληλα, πλήττει καθοριστικά τους ανέργους, αλλά και τους μικρομεσαίους παρά τις ανέξοδες προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις της ΝΔ.
Απευθυνόμενη προς τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ανέφερε: «περιμένατε να σας πούμε μπράβο για την πληρωμή σε ρεπό; Για το σπαστό ωράριο, για τις υποτιθέμενα θετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους φοιτητές, τη στιγμή που η κα Κεραμέως τους διαγράφει από τα πανεπιστήμια γιατί δεν τελείωσαν στην ώρα τους; Μήπως περιμένατε τα εύσημα για την κυριακάτικη εργασία στα ιδιωτικά σχολεία; Θα σας τα δώσουν οι σχολάρχες, που σας χρηματοδοτούν. Σας τα δίνουν και οι εργοδότες που είναι οι υποβολείς του νομοσχεδίου σας».
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε πως «τη στιγμή που οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του βρήκαν ευκαιρία να κατεδαφίσουν το κοινωνικό κράτος και να απορρυθμίσουν τις εργασιακές σχέσεις».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως οι εργαζόμενοι λένε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στα κυβερνητικά και εργοδοτικά σχέδια. «Ακόμα και αν ψηφιστεί από την απομονωμένη κυβερνητική πλειοψηφία, αργά ή γρήγορα, θα αποτελέσει την ταφόπλακα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την κατάργηση του αντεργατικού νομοσχεδίου.
Κλείνοντας, η Μερόπη Τζούφη σημείωσε ότι η ανατροπή του «γαλάζιου» αντεργατικού νομοσχέδιο της ντροπής και της οπισθοδρόμησης είναι υποχρέωση όλων. «Η αναβάθμιση της ποιότητας της απασχόλησης, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά του βάσιμου λόγου στην απόλυση, η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας είναι μόνο μερικά από τα κύρια ζητήματα που εγγυούνται την βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των πολλών».